ارث زوجه از منظر فقه شیعه و شافعی و قوانین حاکم بر ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید صادقی

دانشجو کارشناسی ارشد حقوق خصوصی ،واحد شاهرود،دانشگاه آزاد اسلامی ،شاهرود ایران.

امیر خانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی ،واحد شاهرود،دانشگاه آزاد اسلامی ،شاهرود،ایران.

مرتضی حجتی نسب

دانشجو کارشناسی ارشد، حقوق بین الملل، دانشگاه دامغان، ایران

الهام لطفیان

دانشجو دکترا تاریخ اسلام ،واحد شاهرود،دانشگاه آزاد اسلامی ،شاهرود، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی میراث زنان از منظر فقه امامیه و شافعی و قوانین مربوطه ایران است. از نظر اسلام زن به عنوان یکانسان دارای حقوقی است. از جمله: حقوق مالی و غیر مالی. یکی از حقوق مالی ارث است که در قوانین اسلام بین سهم الارث زن ومرد فرق گذاشته شده است. و سهم الارث زن نصف سهم مرد است و این موضوع باعث شده است که گروهی قوانین اسلام را زیرسوال ببرند و بگویند اسلام متاثر از فرهنگ زمانه بوده و برای مردان بیشتر از زنان ارزش قائل بوده است. در خصوص میراث دینمبین اسلام، این موضوع بسیار مورد توجه و توجه قرار گرفته است و در مذاهب مختلف مورد بررسی دقیق قرار گرفته است، زیراامام شافعی با استنباط از کتاب و سنت با استفاده از قیاس و احکام، مقرراتی را وضع کرده است. این مقررات به شرح زیر است :همیشه سه زن ارث می برند: مادر، زن و دختر. اگر زنی فرزند یا پسر نداشته باشد و شوهرش فوت کند یک ربع ارث می برد . اگرزنی فرزند یا پسری داشته باشد و شوهرش بمیرد یک هشتم دارایی شوهر اوست. این مقاله توصیفی تحلیلی و بر اساس منابع مکتوب و سایت های اینترنتی تهیه شده است. هدف این پژوهش بررسی تفاوت ها و وجوه مشترک میراث زن در فقه امامیه وشافعی است. به بحث گذاشته شود.

کلیدواژه ها

اسلام، ارث، ارث زن، فقه و حقوق موضوعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.