گردشگری مجازی و نقش آن در جهاد اقتصادی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مرادی

دانشجوی مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور قم

فاطمه مرادی

لیسانس روانشناسی و پژوهشگر

مدینه مرادی

دانشجوی حسابداری دانشگاه قم

چکیده

طبق پیش بینی های سازمان جهانگردی، تا سال 2020 تعداد جهانگردان به 1600 میلیون نفر بالغ خواهد شد و این صنعت نرخ رشد متوسط 1/4 درصد را تجربه خواهد کرد که بیش از 620 میلیارد دلار، گردش مال سالیانه توریسم در جهان برآورد می شود. این در حالیست که سهم ایران، به یک دهم درصد هم نمی رشد. مثلاً ایرانیان در سال 2003 میلادی چهار میلیارد و یکصد و نود میلیون دلار صرف مسافرتهای خارجی کرده اند، در حالی که در همان سال درآمد ایران از ورود گردشگر در حدود پانصد میلیون دلار بود. به این ترتیب کسری تراز گردشگری در کشور حدود 5/3 میلیون دلار می باشد. (رنجبارن. 1388 و 48) توجه به اینکه چرا ما نتوانسته ایم بی از 2 میلیون گردشگر در سال جذب کنیم، مسئله مهمی است. برای استفاده از این منبع عظیم نیاز به گسترش زیر ساختهای آنب سیرا ملموس است. بر اساس استانداردهای گردشگری امروزه جهان، سازمان دولت الکترونیک (e-government) در راستای جامعه اطلاعاتی (society informations) یک کشور، زیر ساخت های گردشگری را تشکیل می دهید اینترنت بیش از یک میلیارد کاربر دارد و اکثر فعالیتها پیرامون ما مثل بانکداری، کسب و کار، تجارت، آموزش، پرداختها و ... به صورت الکترونیک انجام می شود با این شرایط انجام فعالیتهای گردشگری به صورت الکترونیک دور از انتظار نیست. ما میدانیم گردشگر به جایی که نمی شناسد سفر نمی کند و با تبلیغات سوئ ای که بر علیه ایران صورت می گیرد، گسترش گردشگری الکترونیک و گردشگری مجازی راهکار مناسبی است تا مسافران بتوانند با صرف کمترین وقت و هزینه و داشتن کمترین دانش اطلاعات درستی به دست آرند و از خدمات گردشگری مجازی بهره مند شوند. گسترش گردشگری ما را در رسیدن به اهداف جهاد اقتصادی یاری می کند.

کلیدواژه ها

؛it. E-turesm ، گردشگری الکترونیک، گردشگری مجازی، توسع گردشگری، جهاد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.