نحوه نقض آراء کمیسیون های شهرداری توسط دیوان عدالت اداری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 295
نویسندگان
فارغ التحصیل کارش.اسی ارشد، یروه حقوق خصوصی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایرانن
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق خصوصی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایرانن
چکیده
دیوان عدالت ادرای بالاترین مرجع قضایی اداری است که مهم ترین آراء قضایی را در ارتباط با ، نهاد هایادرای ایران و دعوای اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به ادرات دولتی رسیدگی می کند. این نهاد دربالاترین مرجع قضایی اداری تعریف شده در قانون آیین دادرسی مدنی در ارتباط با دعوایی است یک طرفآنها ادارات دولتی می باشد یکی از شایعه ترین آراء دیوان در ارتباط با آراء کمسیون های شهرداری به ویژهکمسیون ماده ۱۰۰ شهرداری می باشد. این مقاله به روش توصیفی و تحلیلی به شرایط رسیدگی شکایات ازکمسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها پرداخته و نحوه نقض این آراء را با تکیه بر برخی آراء و احکام دیوانعدالت اداری مورد نقد و بررسی قرار گرفته شده است از جمله یافته های این تحقیات می توان بیاننمود:رسیدگی دیوان عدالت اداری ،اصولا یک رسیدگی شکلی است نه ماهوی ؛ یعنی دیوان صرفا بررسی میکند که آیا مقررات قانون در خصوص اقداماتی که شهرداری انجام داده است یا می دهد مطاب با مقرراتقانونی هست یا خیر. در واقع، دیوان انطباق یا عدم انطباق آنها را با قانون تشحیص می دهد ولذا چنانچهفعل یا ترک فعلی از سوی شهرداری صورت بپذیرد که منطبق با قوانین نباشد تصمیم شهرداری چه بهصورت ایجابی و چه به صور سلبی ، محکوم به بطلان استکلیدواژه ها
نقض آراء ،کمیسیون های شهرداری ،آراء دیوان عدالت اداری ء،دیوان عدالت اداری،کمسیون ماده ۱۰۰اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.