تحلیلی بر آثار حقوقی ارتقای اصل شفافیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل بازیار

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران(مرکز)

احد زمان زاد قویدل

کارشناس ارشد حفوق بین الملل و سرپرست گروه سیاسی و قضایی بازرسی کل آذربایجان شرقی

محمود ایمانی

کارشناسی ارشد حقوق عمومی و قاضی دادگستری

محمد فریدونی اله کوهی

کارشناسی ارشد حقوق عمومی.

چکیده

شفافیت به عنوان یکی از پایه های حکمرانی خوب ارتباط نزدیکی با مفاهیمی همچون اعتماد، مشروعیت، پاسخگویی واثربخشی دارد. سوالی که مطرح می شود این است که شفافیت دارای چه اثرات حقوقی است؟ شفافیت دارای دوعملکرداست؛ اول، به عتوان یک عامل پیشگیری کننده عمل میکند که با تعیین حدود و اختیارات و صلاحیت مدیران وکارکنان و خود سازمان ها مانع از تخطی از انجام امور و بدنبال آن ایجاد فساد شود. دوم، اگر در بره هایی فساد به وقوعپیوست این شفافیت است که با تعیین حدود و میزان فساد فرد و افراد متخلف میتوان از ادامه فساد جلوگیری کرد وزمینهی برخورد با خاطیان را فراهم می کند. نتایج تحقیق حاضر این است که پیدایش یک حاکمیت خوب که اقدام درجهت حقوق و آزادی های شهروندان می کند و تلاش برای رشد، توسعه و پیشرفت کشور است و رفاه مردم و کاهشفساد و اقدام برابر قانون و... که همه ی این ها در پرتو اصل شفافیت امکان پذیر است

کلیدواژه ها

شفافیت، فساد، حاکمیت، سازمان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.