استخراج خواص مکانیکی قطعات پلاستیکی بر مبنای تست تجربی میکرو پانچ برشی: مطالعه موردی پلی اتیلن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در فنی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: INFM10_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 259
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی هوا فضا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
چکیده
تعیین خواص مکانیکی در مواردی که منبع مواد کمیاب یا تهیه آن پر هزینه و دشوار است، مسئل های چالش برانگیز در حوزههای مهندسی مکانیک و موادمیباشد. در این حالت، آزمایشهای سنتی تعیین خواص از جمله تست کشش تک محوری به دلیل مواد مصرفی بالا در ساخت نمونه ها قابلیت تقابل با اینچالش را ندارند. اخیرا، تس تهای میکرو پانچ برشی به عنوان روشی کارآمد برای محاسبه تنش تسلیم کششی مواد در مقیاس های کوچک مورد توجه بسیاریاز محققین قرار گرفته است. در این حوزه، اغلب فعالیتهای انجام شده معطوف به تعیین خواص مکانیکی برای فلزات و آلیاژهای فلزی بوده و مطالعاتشایانی در خصو ص مواد پلاستیک ی انجام نشده است. از ای نرو، پژوهش حاضر به تعیین تنش تسلیم کششی برای یک ماده پلیمری بر پایه داده های به دست آمده از تست های تجربی میکرو پانچ برشی می پردازد. برای این منظور، پلی اتیلن به عنوان یک ماده پلیمری شناخته شده انتخاب و آزمایشهای میکرو پانچ برشی بر روی نمونه های استخراج شده از ورق های این ماده انجام می گردد. سپس، بر مبنای داده های تجربی به دست آمده از تست های میکرو پانچ برشی تنش تسلیم کششی پلی اتیلن با به کارگیری معیارهای فون میسز و ترسکا تعیین می شود. برای صحت سنجی، نتایج حاصل از روش پیشنهادی با جوابهایتست های تجربی کشش تک محوری مقایسه می گردد. این قیاس نشان می دهد مقدار تنش تسلیم کششی به دست آمده از راهکارهای ارائه شده در اینمقاله با مقدار تنش تسلیم کششی حاصل از تست های تجربی کشش تک محوری به خوبی همخوانی دارد و از دقت قابل قبولی برخوردار است .کلیدواژه ها
تست میکرو پانچ برشی، تست کشش تک محوری، تنش تسلیم کششی، تنش تسلیم برشی، معیار فون میسز، معیار ترسکامقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.