مکان یابی جاذبه ها زیرساخت های گردشگری استان کهگیلویه و بویر احمد با استفاده از تکنیک GIS به تفکیک شهرستان ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی ترکی هرچگانی

مربی، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه پیام نور،

سیدکرامت هاشمی عنا

دانشجوی دکتری جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان

سیدحسن هاشمی عنا

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد نجف آباد

چکیده

امروزه اهمیت جاذبه های گردشگری و رونق صنعت توریسم، یکی از منابع مهم درآمد کشورهای پیشرفته و حتی برخی از کشورهای در حال توسعه می باشد. این صنعت اگ به صورت درست مکان یابی گردد می تاند، علاوه بر توسعه پایدار این بخش، پایداری سایر بخش های اقتصادی را نیز تأمین نماید. استان کهگیلویه و بویر احمد، به دلیل برخورداری از شرایط مناسب آب و هوایی قرار گیری در مجاور استان های گرمسیری به عنوان یکی از کانون های اصلی جاذبه های گردشگری کشور به ویژه در فصول گرم سال می باشد. طی دهه های گذشته توجه چندانی نسبت به رونق صنعت توریسم در این استان نشده است، که با وجود پتانسیل های فراوان چالش ها و مشکلات فراوانی برای ورود گردشگران به این منطقه بوجود آورده است. در این پژوهش ضمن بررسی جاذبه ها و زیرساخت های گردشگری استان به تفکیک شهرستان ها (پنج شهرستان) با استفاده از تکنیک GIS به مکان یابی این جاذبه ها و زیر ساخت ها در هر کدام از شهرستان ها پرداخته شده و سپس راهکارهای کاربردی و پیشنهادی جهت توسعه پایدار گردشگری در م ناطق مورد مطالعه ارائه شد. نتایج حاصل از این پژووهش نشان داد که حدود نیمی از جاذبه های گردشگری توریسم پذیر استان علی رغم داشتن پتانسیل های فراوان از حیث ارائه امکانات و خدمات گردشگری در موقعیت های نامناسبی مکان یابی شده اند.

کلیدواژه ها

مکان یابی، گردشگری، استان کهگیلویه و بویر احمد، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.