حکمرانی خوب
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در فنی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: INFM10_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 912
نویسندگان
کارشناسی مدیریت دولتی
چکیده
حکمرانی خوب از جمله مباحث مطرح در زمینه توسعه کشورهاست. ظهور مفاهیمی از جمله حکمرانی خوب. بیانگر نقش درحال تحول حکومتها در اداره جوامع و تغییر نگرش نسبت به کارکرد حکومت در جهان امروز است. ناتوانی مدلهای سنتی ومدلهای بازار مدار مدیریت دولتی برای پاسخگویی به فرایندهای پیچیده و پوبای تصمیم گیری عمومی معاصر. موجب حرکتیدر بخش دولتی در طیدهه ۱۹۹۰ به نام حکمرانی خوب شد.حکمرانی خوب یک آرمان است و رسیدن به آن با مشکلاتیهمراه می باشد.تنها تعداد کمی از جوامع هستند که به طور کامل به آن دست پیدا کرده ند و برای رسیدن به توسعه پایدار برایانسانها این مسیر حکمرانی خوب را در نظر می گیرند .حکمرانی خوب از مباحث مطرح شده در خصوص توسعه کشورها می باشد.با توجه به اینکه حکمرانی خوب از سال ۱۹۹۰ پدیدار گشته است اما این مسئله با توجه به اینکه با شاخص های اعتقادی وحقوقی کشور ایران بسیار نزدیک میباشد اما پیشرفت چندانی در کالبد سیاست مداران و نهادهای این کشور نداشته و هموارهبا مشکلاتی روبه رو بوده است.تجربه ی چند دهه گذشته در کشورهای جنوب شرقی اروپا نشان میدهد که حکمرانی بد و سوءاستفاده از حقوق بشر توسعه انسانی را به خطر انداخته است و به همین دلیل است که دربیست سال گذشته توجه چشمگیریبه این مسئله شده است در این مقاله سعی شده است که پیشینه حکمرانی و حکمرانی خوب به خوبی شناخته شود و باتعریفی درست از حکمرانی خوب و موانع موجود . مسیر های روشنی شناسایی گردد تا بتوان با یک الگوی درست در جهتپیشرفت و پیشبرد اهداف جامعه و دولت گام برداشت.کلیدواژه ها
حکمرانی، شرکتی، حاکمیت بین المللی، حاکمیت ملی، حاکمیت محلیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.