روش تربیتی تشویق (تقویت مثبت) و اصول و بایسته های آن از منظر قرآن و روایات
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه
- کد COI اختصاصی: CPSP01_2427
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 375
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی، موسسه آموزش عالی شهیده بنت الهدی، جامعه المصطفی((صلی الله علیه وآله وسلم))
کارشناسی ارشد تفسر و علوم قرآن، مدرس مدرسه علمیه ایمانیه تاکستان، قزوین.
چکیده
تشویق مفهوم عامی است که شامل هر نوع برانگیزاننده میشود البته غالب روانشناسان این کلمه را معادل تقویت مثبت گرفتهاند. و در متون دینی، به همان معنای لغوی (به شوق آوردن) به کار رفته است و شامل هرگونه ایجاد رغبت و تمایل به انجام و یا عدم انجام کاری میشود. همانگونه که مثلا هدیه دادن و آفرین گفتن تشویق است، وعده های شوق انگیز و تبشیر نیز تشویق محسوب میشوند. تحقیق حاضر به صورت کتابخانه ای و روش توصیفی - تحلیلی نگاشته شده است که در این نوشتار نیز برای رعایت اختصار، فقط به همین نوع تشویق پرداخته شده است. مبنای انسانشناختی این روش، برطرف شدن نیازها و یا به تعبیری ارضاء غرایز است. استفاده از این روش به دلیل تاثیر زیاد آن در شکل گیری رفتار بسیار گسترده میباشد. و می توان از آیات قرآن کریم و روایات اصول و ضوابطی برای مطلوبیت آن را بدست آورد. شاخصه هایی چون مشخص شدن رفتار پسندیده، رعایت فوریت در تشویق، تناسب تشویق و نیازهای افراد، مکرربودن، پرهیز از زیاده روی، غرور انگیز و ناحق نبودن آن.کلیدواژه ها
روش تربیت اسلامی، روش تربیتی تشویق، تربیت قرآنی، تربیت دینی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.