بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و میزان رضایت شغلی اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی شهرستان مراغه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-3-9_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بدر شکوهی آشان

کارشناسی ارشد جامعه شناسی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- ایران (نویسنده مسئول).

سیروس فخرایی

دانشگاه پیام نور؛ گروه علوم اجتماعی، تهران

داود ابراهیم پور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز؛ گروه علوم اجتماعی، تبریز- ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و میزان رضایت شغلی اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی شهرستان مراغه انجام گرفته است. ما در انجام این تحقیق به دنبال پاسخ به این سوال­ها بودیم که آیا بین سرمایه اجتماعی و میزان رضایت شغلی اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی در شهرستان مراغه رابطه وجود دارد؟ سرمایه اجتماعی در میان اعضای هیات علمی این مراکز چه قدر است؟ سطح رضایت شغلی اعضای هیات علمی این مراکز در چه وضعیتی قرار دارد؟ چه عواملی بر میزان سرمایه اجتماعی اعضای هیات علمی این مراکز موثر است؟ در نهایت این که از بین ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی کدام یک در میزان کسب رضایت شغلی اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی مذبور بیشترین تاثیر را دارد؟ در این تحقیق سرمایه اجتماعی تحت عنوان متغیر پیش بین با ابعاد: اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، تعهد سازمانی و تعلق اجتماعی در نظر گرفته شده است و رضایت شغلی به عنوان متغیر ملاک با شاخص های پنج­گانه از قبیل: نوع کار، نحوه مدیریت واحد سازمانی، نحوه همکاری همکاران، ارتقاء و ترفیع و حقوق مزایا را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. پژوهش حاضر براساس هدف، جزء تحقیقات­کاربردی محسوب می شود و ازلحاظ روش تحقیق، پیمایشی­است. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع از روش کتابخانه ای و درراستای گردآوری داده ها ازپرسشنامه استفاده شده­است. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه اعضای هیات علمی شاغل درمراکز آموزش عالی شهرستان مراغه درسال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ در گروه های استخدامی رسمی، پیمانی و قراردادی را در بر می گیرد که مجموع آن ۲۲۱ نفر می باشند. حجم نمونه پژوهش که براساس فرمول کوکران مورد محاسبه قرار گرفته است شامل ۱۴۰نفر گردید، آزمون های مورد استفاده برای بررسی و تحلیل نتایج اطلاعات جمع آوری شده همبستگی، تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون بود. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها از طریق رگرسیون و تحلیل واریانس حاکی از تائید فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی آن می باشد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی, رضایت شغلی, اعتماد اجتماعی, مشارکت اجتماعی, اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.