تاثیر لباس محافظتی آتش نشانی و لباس کار معمولی بر ظرفیت هوازی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MILIT-10-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید نجفی کلیانی

عباس عبادی

سهیل نجفی مهری

ناهید جمشیدی

چکیده

اهداف. در بسیاری از مشاغل به منظور جلوگیری از آسیب های فیزیکی، شیمیایی و محیطی افراد مجبور به استفاده از لباس های محافظتی هستند. این لباس­ها علاوه بر عملکرد محافظتی باید حداقل محدودیت های فیزیولوژیک، روانی و ارگونومیک را بر بدن اعمال کنند. هدف از این مطالعه مقایسه لباس محافظتی آتش­نشانی و لباس کار معمولی به هنگام انجام فعالیت بدنی از نظر تاثیر بر ظرفیت هوازی است. روش­ها. این مطالعه پژوهشی تجربی است که در آن ۳۰ داوطلب مرد سالم بر اساس معیارهای ورودی انتخاب گردیدند. فعالیت بدنی یک ­ بار با پوشش محافظتی آتش­نشانی و یک­بار با پوشش کار معمولی طبق پروتکل بروس ارزیابی شد. پس از فعالیت بدنی، متغیرهایی چون مدت زمان انجام فعالیت بدنی و مسافت طی­شده اندازه­گیری شد. ظرفیت هوازی نیز با قرار دادن مدت زمان انجام فعالیت بدنی در فرمول مربوطه پیش­بینی شد. یافته­ها. ظرفیت هوازی در داوطلبان با پوشش محافظتی آتش­نشانی ۴۲/۶±۲۵/۴۴ ml/kg/min و در پوشش کار معمولی ۳۴/۵±۴۳/۵۷ ml/kg/min بود که این اختلاف از نظر آماری معنی­دار است (۰۰۱/۰ p < ). این دو نوع لباس از نظر اثر بر متغیرهای مدت زمان انجام فعالیت بدنی، مسافت طی­شده و حداکثر میزان اکسیژن مصرفی متفاوت عمل کردند. مقادیر به­دست­آمده برای لباس کار معمولی بهتر از لباس آتش­نشانی بود. نتیجه­گیری. در لباس آتش­نشانی فرد زودتر به آستانه خستگی می­رسد، زیرا ظرفیت هوازی برای این نوع لباس کمتر از لباس کار معمولی است.

کلیدواژه ها

لباس محافظتی آتش نشانی, لباس کار معمولی, ظرفیت هوازی, پروتکل بروس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.