بررسی سیستم سازه ای پل های کابلی و ارائه الگوی طراحی شده

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سازه و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCSA01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 21457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری،دانشکده معماری، پردیس هنرها

محمد رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد انرژی معماری، دانشکده معماری، پردیس هنرهای زی

چکیده

برای اجرای پل ها می توان از سیستم های سازه ای پل های کابلی استفاده کردکه نحوه استفاده از کابل هادر پل به دو گونه است -1 پل های با کابل کشیده 2- پل های با کابل سهمی پل های با کابل سهمی از دو عدد پایه بلند تشکیل می شوند که در دو طرف دهانه قرار می گیرند و دو دسته کابل که با عبور از بالای پایه ها، در دهانه آویزان است و عرش. پل به وسیل. تعدادی آویز قائم از کابل های نامبرده آویخته می شود یا مستقیماً بار وارده را تحمل می نماید.حال آنکه در پل های با کابل کشیده دهان. پل توسط کابل های متعددی که به یک پای. بلند نصب شدهاند در نقاط متعددی گرفته می شود. با بررسی سیستم ها ی پل های کابلی اجرا شده به این نتیجه می رسیم که همواره در طراحی این سیستم ها به صورت کاملا خطی و دو بعدی نگاه شده است که در برابر نیرو های وارده در دو بعد نیرو را تحمل می کنند که این سبب می شود این نوع پل ها در برابر نیرو های دینامیکی جانبی مقاومت چندان خوبی نداشته باشند در صورتی که تحمل نیرو در سه بعد سبب افزایش مقاومت آنها می شود. همچنین استفاده از برج های نگهدارنده کابل در کنار دهانه پل هر چند سبب تحمل نیرو در برابر نیرو های جانبی میشود اما از حس تعلیق موجود در فضا می کاهد که مطلوب نیست . در این مقاله الگویی برای سیستم سازه ای سایرپل ها طراحی شده است که در سه بعد نیرو را تحمل می کند و از حالت خطی سایر پل های موجود تبعیت نمی کند که سبب به وجود آمدن پاره ای خصوصیات در این پل ها می شود.

کلیدواژه ها

کلیدی: سازماندهی کابل ها، نیروهای دینامیکی ، عرش. پل ، هندس. کششی ، مفهوم فرم پایدار زین اسبی ، پیش تنیدگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.