تاثیر مهندسی مجدد بر زمان، هزینه و مراحل فرآیند برنامه و بودجه سالانه دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله(عج)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MILIT-16-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابراهیم نیا

بخش علمی بهداری رزمی، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله(عج) تهران، ایران

مناف عبدی

بخش علمی بهداری رزمی، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله(عج) تهران، ایران

محمد جواد احمدی زاده

مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله(عج)، تهران، ایران

احسان تیمورزاده

مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله(عج)، تهران، ایران

مریم یعقوبی

بخش علمی فناوری سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله(عج)، تهران، ایران

چکیده

اهداف: برنامه ریزی سالانه، فرآیند تصمیم گیری در مورد اهداف و فعالیت های یک ساله سازمان است که از تعیین اهداف شروع و تا تصویب نهایی ادامه پیدا می کند. در بسیاری از سازمان ها این فرایند شامل فعالیت هایی طولانی است که علاوه بر زمان، هزینه نیروی انسانی قابل توجهی را تحمیل می کند. این مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله و با هدف اصلاح و کاهش مراحل، هزینه و زمان فرایند مذکور از طریق مهندسی مجدد انجام گرفت. روش ها: این مطالعه اقدام پژوهی با روش توصیفی- تحلیلی در سال ۱۳۹۱ در معاونت طرح و برنامه و بودجه دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله (عج) انجام شد. تمام مراحل فرایند انتخاب شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جمع آوری اطلاعات از طریق مستندات، مشاهده و مصاحبه بود. سه شاخص اصلی فرایند شامل تعداد فعالیت ها، مدت زمان و هزینه مستقیم نیروی انسانی قبل و بعد از انجام مهندسی مجدد محاسبه و با یکدیگر مقایسه شدند. داده ها با نرم افزار اکسل ۲۰۰۷ تحلیل شدند. یافته ها: وضع موجود فرآیند برنامه ریزی شامل ۱۶۴ فعالیت بود که پس از مهندسی مجدد به ۷۳ فعالیت کاهش یافت. مجموع زمان انجام فرآیند ۳۴ درصد و هزینه مستقیم نیروی انسانی ۳۳ درصد نسبت به قبل کاهش پیدا کردند.   نتیجه گیری: مهندسی مجدد منجر به اصلاح روش انجام فرایند و صرفه جویی در زمان و هزینه گردید. استفاده از فن آوری اطلاعات و مشارکت فعال صاحبان فرایند در همه مراحل می تواند نقش بسزایی در اثربخشی نتایج داشته باشد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی, مهندسی مجدد, شاخص فرآیند, عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.