تاثیر آموزش به روش سخنرانی و پمفلت بر آگاهی سربازان وظیفه در مورد بیماری مننژیت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MILIT-17-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا شورشی

مرکز تحقیقات نفرولوژی، بیمارستان نور، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

هادی احمدی چناری

گروه پرستاری، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

محمد احمدی

مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

علی اصغر جسمی

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، بجنورد، ایران

چکیده

اهداف: مننژیت از مسائل مهم بهداشتی محسوب می شود همچنین از آنجایی که شلوغی و ازدحام جمعیت از جمله عوامل مستعد کننده در ابتلا به بیماری مننژیت است لذا هدف این پژوهش تعیین تاثیر آموزش به روش سخنرانی و پمفلت بر آگاهی سربازان وظیفه در مورد بیماری مننژیت می باشد. روش ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد است که بر روی سربازان پدافند هوایی سمنان انجام گردید. روش نمونه گیری در این مطالعه سرشماری و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ی محقق ساخته بود. در ابتدا آگاهی سربازان در مورد بیماری مننژیت سنجیده شد سپس به صورت حضوری و توزیع پمفلت مداخله ی آموزشی انجام گردید و در انتها پرسشنامه ها به نمونه های پژوهش داده شد. داده های به دست آمده وارد نرم افزار SPSS ویرایش ۲۱ شدند و با استفاده از آزمون t زوجی و آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. یافته ها: سطح کلی آگاهی در مورد بیماری مننژیت در سربازان، پیش از آموزش ۹۴/۳±۳/۳۶ و پس از آموزش ۵۷/۳±۷۶/۶۵ بود که آزمون تی زوجی نشان داد سطح کلی آگاهی سربازان در مورد بیماری مننژیت به طور معنی داری افزایش یافته بود (P=۰/۰۰۱). نتیجه گیری: با توجه به اینکه مداخله آموزشی باعث ارتقای آگاهی سربازان در مورد مننژیت گردیده است و همچنین از آنجایی که اکثر مردان باید دوره سربازی را بگذرانند لذا یکی از بهترین زمان هایی که می توان از آن جهت آموزش راه های انتقال و پیشگیری از این بیماری استفاده نمود دوره سربازی می باشد.

کلیدواژه ها

آموزش, سربازی, آگاهی, مننژیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.