ارزیابی ریسک ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در محیط های شغلی با استفاده از تکنیک آنالیز سریع خطر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله طب نظامی، دوره: 22، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MILIT-22-6_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج محمدفام

محسن مهدی نیا

وحیده سلیمی

رقیه کوپال

احمد سلطان زاده

گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

زمینه و هدف: یکی از اقدامات بسیار مهم در زمینه مدیریت سلامت شغلی در محیط های کاری اجرای ارزیابی ریسک ابتلا به بیماری ها با هدف ارائه راهکارهای پیشگیرانه و کاهنده ریسک ابتلا به بیماری ها و اختلالات در محیط کار می باشد. لذا، این مطالعه با هدف اجرای ارزیابی ریسک ابتلا به بیماری کروناویروس در محیط های شغلی پر خطر و با استفاده از تکنیک آنالیز سریع خطر کووید-۱۹ طراحی شده است. روش ها: این مطالعه مقطعی در اردیبهشت ۱۳۹۹ در سه محیط شغلی با ریسک مواجهه بالا شامل ۵ بانک، ۴ مرکز پست و ۲ بیمارستان در شهر همدان انجام شد. ابزار مورد استفاده در این مطالعه شامل تکنیک آنالیز سریع خطر کووید-۱۹ بود. در این تکنیک نیمه کمی سطح ریسک بر اساس سه مولفه احتمال بیماری، شدت (پیامد) و سطح باور بهداشتی محاسبه شده است. یافته­ ها: یافته ها نشان داد سطح ریسک ابتلا به کووید-۱۹ برای همه افراد مورد مطالعه بالا می باشد. پایین ترین و بالاترین میزان ریسک ابتلا به کووید-۱۹ در کارکنان بانک به ترتیب ۲۰۰ و ۳۰۰ برآورد گردید. پایین ترین و بالاترین میزان ریسک ابتلا به کووید-۱۹ در بخش های بیمارستانی مورد مطالعه به ترتیب ۵۰ و ۱۰۰ ارزیابی شد. بعلاوه، حد پایین و بالای ریسک ابتلا به کووید-۱۹ در چهار مرکز پستی مورد ارزیابی به ترتیب ۵۰ و ۱۵۰ بود (ریسک غیر قابل قبول> ۴۰). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر این بود که تکنیک آنالیز سریع خطر کووید-۱۹ می تواند به عنوان یک تکنیک مناسب برای غربالگری ریسک ابتلا به بیماری کروناویروس در محیط های شغلی مورد توجه قرار گیرد. با توجه به بالا بودن ریسک ابتلا در محیط های مورد مطالعه، پیشنهاد می گردد اقدامات حفاظتی و بهداشتی مناسب برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در این محیط های شغلی فراهم شود.

کلیدواژه ها

کووید-۱۹, کروناویروس, ارزیابی ریسک, آنالیز سریع خطر, محیط شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.