افزایش بهره وری مصرف آب با استفاده از سیستم کشت متمرکز برنج
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی هواشناسی و مدیریت آب کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCAGM01_205
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1580
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه تربیت مدرس (نویسنده رابط)
عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده
به منظور کاهش مصرف آب و کودهای شیمیایی و افزایش بهرهوری آب، آزمایشی در سال 1387 در موسسه تحقیقات برنجکشور با نه تیمار و سه تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا گردید. تیمارها عبارت بودند از: روش کشت سنتی برنج به عنوان تیمار شاهد (T1)، کشت متمرکز برنج با آبیاری غرقابی و شش تن کمپوست آزولا در هکتار (T2)، کشت متمرکزبرنج با آبیاری غرقابی و 1/2 تن زئولیت در هکتار (T3) کشت متمرکز برنج با آبیاری غرقابی و مخلوط پنج تن کمپوست آزولا با 0/6 تن. زئولیت در هکتار(T4)، کشت متمرکز برنج با آبیاری تناوبی و شش تن کمپوست آزولا در هکتار (T5)، کشت متمرکز برنج با آبیاری تناوبی و 1/2 تن زئولیت در هکتار (T6)، کشت متمرکز برنج با آبیاری تناوبی و مخلوط پنج تن کمپوست آزولا با 0/6 تن زئولیت در هکتار (T7)، کشت متمرکز برنج با آبیاری تناوبی و کودهای شیمیایی رایج (T8)، و روش کشت سنتی برنج با آبیاری تناوبی بدون استفاده از کود (T9). در این مطالعه، اثر تیمارها بر عملکرد دانه، تعداد پنجه و خوشه، تعداد کل دانه در خوشه، مقدار آب مصرف شده و بهرهوری آب معنیدار بود. مقدار آب مصرف شده در تیمارهای با آبیاری تناوبی بین 289 تا 324 میلیمتر کاهش یافت و تیمار T7 از بالاترین میانگین بهرهوری آب برخوردار شد که به معنی حدود 44 درصد بهبود در بهرهوری آب نسبت به تیمار شاهد می باشد.کلیدواژه ها
بهرهوری آب، روش کشت متمرکز برنج، زئولیت، کمپوست آزولا، مدیریت آبیاریمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.