بررسی ویژگی های شیمیایی آب شهرستان جاسک براساس کیفیت میکروبی آب
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: AGRICULTURE07_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 381
نویسندگان
کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس
مربی، دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس
چکیده
آب مهم ترین منبع برای حفظ یک اکوسیستم و تامین حیات است. با این حال، آب آلوده یکی از عوامل اصلیبیماری در جهان است. دسترسی به آب آشامیدنی سالم نقش مهمی در زندگی و سلامت انسان دارد. هدف: اینمطالعه با هدف بررسی کیفیت میکروبی آب شهرستان جاسک بر مبنای ویژگی های شیمیایی منابع مختلف آبدر سال ۱۴۰۰ انجام شد. این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی بود. منابع تامین کننده آب شهرستان جاسک مورد مطالعه در این پژوهش، آب شیرین کن غرب شهرستان جاسک در روستای یونجی مسکی، تصفیه خانه آبشهری در روستای کوئیک بالا و چاه های حوزه شرق در منطقه سورک بودند. در این پژوهش نمونه برداری دردو فصل بهار و تابستان انجام پذیرفت، که ماهانه ده نمونه از منابع تامین کننده آب شرب شهر جاسک نمونهبرداری انجام پذیرفت. لازم به ذکر است که در مجموع تقریبا ۶۰ نمونه در طی شش ماه مورد تجزیه و تحلیلقرار گرفت. نمونه های میکروبی در ظروف شیشه ای استریل شده در بسته (ظرفیت ۳۰۰ میلی لیتر) به صورتآسپتیک گرفته و به آزمایشگاه منتقل شد و سپس آنالیزهای لازم انجام گردید. نتایج نشان داد اگرچه کیفیتمیکروبی آب شهرستان جاسک در طول دوره رصد (بهار و تابستان) قابل قبول بوده است، اما برخی از خواصفیزیکی شیمیایی آب همچون سختی کل، یون منیزیم و یون سدیم بیشتر از حد استاندارد و مطلوب بوده و در -محدوده استاندارد قرار ندارد. منابع تامین کننده آب شهرستان نیازمند رصد و پایش دقیقتر و یا حتی به کارگیریروشهای پیشرفته تر برای کنترل مقادیر آنها در آب شرب می باشد.کلیدواژه ها
آلودگی آب، کیفیت میکروبی، کیفیت فیزیکی و شیمیایی، شهرستان جاسکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.