مروری بر بررسی اثر بوجاری و رطوبت بر روی برخی از ویژگی های گندم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: AGRICULTURE07_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 378
نویسندگان
دانشجوی دکتری مکانیزاسیون کشاورزی (تحلیل سامانه ها) دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
بوجاری فرآیند مهم و کلیدی برای بازاریابی و بازارپسندی دانه هاست. تمیز کردن اساسی ترین کار در یکسیستم درجه بندی دانه است، که در آن ناخالصی ها یا آلوده کننده ها از دانه های سالم جدا می شوند. روشهایتشخیص و تعیین آلودگی در گندم، عوامل موثر در آلودگی گندم و رشد آفات انباری و مبارزه با آفات درمزرعه، از جمله عواملی هستند که نهایتا بر بوجاری و نگهداری رطوبت دانه در تمام مراحل رشد تا انبارداری ومصرف، تاثیر بسزایی دارند. با بررسی نتایج سایر پژوهش ها در این زمینه نشان میدهد که مهمترین عوامل موثربر بازده کل بوجاری نوع ماشین، رقم بذر، رطوبت بذر، درجه حرارت بذر، مقاومت بذر، PH ، مقاومت برشیدانه، زاویه استقرار، ضریب اصطکاک داخلی و خارجی و... می باشد. بنابراین خصوصیات، فیزیکی -مکانیکی تحت تاثیر عناصر مختلف مانند طول، عرض، اندازه، میزان رطوبت و سرعت تیغه در طول برداشت غلات است.این پژوهش بر مبنای مقالات مروری (Review) است و در این تحقیق سعی شده روشها و نتایج سایرپژوهش های انجام شده در مبحث اثرات بوجاری و رطوبت بر روی برخی از ویژگی های گندم، مورد بررسی ومقایسه قرار گرفته است و در نهایت منطقی ترین نتایج پیشنهاد شده است. نتایج حاصل از پژوهش (Li et al, ۲۰۱۸) با در نظر داشتن ۱۳۵ تیمار (۵ نوع دانه گندم، ۳ سطح رطوبت و ۳ نرخ بارگذاری) که در RCBDارزیابی شده اند نهایتا، مقاومت برشی دانهی گندم با ۵ سطح آماری، کاهش یافته است و در ادامه نتایج مقاومتبرشی دانه گندم با ضخامت ۹ میلی متر در ثانیه برای ۵ / ۱۹ درصد بسیار نتیجهی قابل توجهی است. نتایجپژوهش (آل حسینی و همکاران، ۱۳۹۲) با نتایج پژوهش (آل حسینی و همکاران، ۱۳۹۵)، هر دو به دنبال بهینه-سازی تاثیر بوجاری و رطوبت روی برخی از ویژگی های فیزیکی گندم هستند اما آنچه که مشهود است نتایجبدست آمده حاکی از آن است که با کاهش محتوای رطوبت و افزایش درصد بوجاری، میزان افت مفید و افتغیرمفید کاهش یافته است و از طرفی در هر دو پژوهش میزان هکتولیتر افزایش یافته است در صورتی که رقمنمونه گندم متفاوت است. نتایج حاصل از پژوهش (قاسمی نژاد و همکاران، ۱۳۹۶) با بررسی سه پارامتر در همهحالات و با در نظر گرفتن تمامی فاکتورها کمترین میزان ضایعات حاصل از بوجاری را دارا بوده است که باتوجه به میزان ضایعات کل حاصل از بوجاری ماشین ها در سطح ۱ % تفاوت معنی داری، که نشان میدهد بااحتمال ۹۹ % حاصل کار هر کدام از ماشین های بوجاری میزان ضایعات متفاوتی کرده اند و نتایج حاصل ازپژوهش (موحد و همکاران، ۱۳۹۴) حاکی از آن است که رقم به رنگ مقاوم تر از سایر رقم های ایرانی در اینزمینه است. آنچه که در مورد مقایسه پژوهش های انجام شده مشهود و قابل استناد است در این پژهش موردبررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
بازده کل بوجاری، رطوبت دانه، مقاومت برشی، ضریب اصطکاک، بذر گندممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.