بررسی امکان برآورد تعداد مبتلایان به و یروس کرونا (کووید- ۱۹) از طر یق پایش فاضلاب شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE07_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اشرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

حامد ابراهیمیان

دانشیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

بررسی های آزمایشگاهی نشان داده است که شناسایی ویروس کووید- ۱۹ از طریق فاضلاب شهری امکان پذیراست. از آنجا که مبتلایان بدون علائم و یا دارای علائم خفیف از طریق انجام آزمایش های بالینی شناسایینمی شوند، نظارت و پایش ویروس کووید- ۱۹ از طریق فاضلاب اطلاعات جامع تری را از تمام سطح جامعهارائه میدهد. در حال حاضر، تشخیص و تعیین غلظت ویروس کووید- ۱۹ در فاضلاب عمدتا متکی به روشRT-qPCR یا RT-PCR است. برای تعیین غلظت ویروس ها در نمونه های تهیه شده از فاضلاب، فراینداستخراج RNA ویروسی از نمونه، باید بدون آسیب رساندن به آن انجام شود. تاکنون مشخص نشده است کهکدام روش تشخیص و تعیین غلظت ویروس کوو ید- ۱۹ در فاضلاب دقیق و قابل اطمینان است؛ بنابراین نیاز بهاستفاده از روشهای قابل اعتماد برای تشخیص و تعیین غلظ ت ویروس در فاضلاب امری روشن است. در حالحاضر امکان تعیین غلظت ویروس کووید- ۱۹ در نمونه های برداشت شده از فاضلاب و نسبت دادن آن به کلجامعه برای تعیین تعداد مبتلایان به این بیماری فراهم م یباشد. برای اینکه بتوان از اطلاعات حاصل درچارچوب اپیدمیولوژی مبتنی بر فاضلاب برای تشخیص تعداد مبتلایان به ویروس کووید- ۱۹ استفاده کرد، لازماست که غلظت و یروس کوو ید- ۱۹ در نمونه های برداشت شده به طور دقیق به غلظت ویروس در کل سیستمفاضلاب منطقه مرتبط شود تا بتوان برآورد صحیحی از تعداد مبتلایان به این بیماری داشت.

کلیدواژه ها

ویروس کوو ید- ۱۹ ، پایش فاضلاب، اپیدمیولوژی مبتنی بر فاضلاب (WBE)، تشخیص و تعیین غلظت ویروس کووید- ۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.