هزینه های تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران و باشگاه های معتبر فوتبال جهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت و کارآفرینی در ورزش، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMES-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محسنی فر

دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه مازندران

چکیده

تبلیغات به عنوان یکی از مهم ترین عناصر بازاریابی نوین می باشد که محور اصلی برای جهت دادن به عقاید، نگرش و انتظارات مشتریان و درنهایت بروز یک واکنش رفتاری که باعث خرید محصول موردنظر می شود. از این رو هدف از پژوهش حاضر هزینه های تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران و باشگاه های معتبر فوتبال جهان می باشد. پژوهش حاضر یک پژوهش کتابخانه ای است که ازلحاظ هدف، کاربردی محسوب می­شود. این روش، تحلیلی و از نوع مطالعات مروری است بدین منظور می توان از طریق مطالعات کتابخانه ای، رجوع به سایت های اینترنتی همچون سایت سازمان لیگ فوتبال ایران و سایت مجله فوربس  و دلویت در زمینه گزارش مالی باشگاه ها و سایت باشگاه های مورد مطالعه، اطلاعات لازم را به دست آورد. جامعه آماری در این پژوهش شامل باشگاه های فوتبال ایران در لیگ نوزدهم و ده باشگاه پردرآمد فوتبال جهان در فصول ۲۰۱۹-۲۰۱۸ بود. نمونه آماری شامل لیگ فوتبال ایران و باشگاه­های فوتبال رئال مادرید، بارسلونا، منچستریونایتد، بایرن مونیخ، منچستر سیتی، پاری سن ژرمن، لیورپول، چلسی، آرسنال و تاتنهام بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش در این تحقیق؛ فیش، جدول و فرم ثبت و نگهداری است که در پایان به طبقه بندی و بهره برداری از آن ها پرداخته شد. سپس با استفاده از داده های به دست آمده از تعرفه تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران به بررسی و تحلیل پرداخت هزینه و مقایسه ای بین تبلیغات لیگ فوتبال ایران با ده باشگاه پردرآمد فوتبال جهان پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که کارایی روش های به کار گرفته شده بهترین روش تخصیص هزینه در تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال ایران می باشد؛ بنابراین با توجه به یافته های پژوهش به مسئولان پیشنهاد می شود تبلیغات محیطی لیگ برتر فوتبال کشور را به باشگاه ها واگذار کرده و هر باشگاه آمار جذب سرمایه گذاری در این بخش را افزایش دهند.

کلیدواژه ها

درآمد, فوتبال, ایران, تبلیغات, محیط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.