قابلیت استفاده از ضایعات کاغذ و مقوا در مبلمان و دکوراسیون داخلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC07_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پانته آ عمرانی

دانشیار، مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشکده مهندسی مواد و علوم میان رشته ای، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

چکیده

از دیرباز در طراحی مبلمان و دکوراسیون داخلی ، مواد مختلفی مانند چوب و فراوردههای مرکب چوبی ، سنگ ، فلز، شیشه و غیره کاربردهای بسیاری دارند؛ اما در طی سالیان گذشته کاربرد ضایعات کاغذ و مقوا نیز در کشورهای خارجی مطرح شده است ، ولی در کشور ما ایران خیلی به آن پرداخته نشده و رواج پیدا نکرده است . مادهای که به نظر می رسد کاربرد آن در طراحی مبلمان و دکوراسیون داخلی می تواند مزایای مختلف بسیاری درپی داشته باشد. بنابراین در این مطالعه قابلیت کاربرد انواع ضایعات کاغذ و مقوا در مبلمان و دکوراسیون داخلی مورد بررسی قرار گرفته است . تحقیقات نشان داد می توان با استفاده از انواع ضایعات کاغذ و مقوا ازجمله کاغذ باطله ، کارتن کنگرهدار، لوله های کاغذی یا مقوایی ، شانه تخم مرغ مقوایی ، کاغذ لانه زنبوری (هانیکام)، انواع مقوا و غیره، لوازم و وسایل دکوراسیون داخلی و نیز مبلمان مقوایی مقاوم، بسیار زیبا و منحصربه فرد ساخت . بنابراین استفاده مجدد، بازیافت کاغذ و مقوا و همچنین خلق محصولات جدید در دکوراسیون داخلی با توجه به کاهش نیاز به استفاده از مواد اولیه چوبی ، موجب حفظ محیط زیست ، منابع جنگلی و چوبی ، کاهش مصرف انرژی ، صرفه اقتصادی بسیار، مدیریت بهتر شهر و توسعه پایدار آن می شود. همچنین افزایش اشتغال در جامعه ، ایجاد ایدههای خلاقانه ، افزایش روحیه ، شادابی و آرامش مصرفکنندگان با توجه مشارکت داشتن شخصا و یا با خانواده در طراحی دکوراسیون محیط ، و از همه مهم تر کاهش هرینه های دکوراسیون داخلی ، از دیگر مزایای استفاده مجدد و بازیافت کاغذ و مقوا است .

کلیدواژه ها

کاغذ و مقوا، مبلمان، دکوراسیون داخلی ، معماری ، بازیافت ، توسعه پایدار شهری .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.