بازنمود معماری در تمبرهای یادگاری ایران در دوره انقلاب اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC07_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک مطیعی

استادیار گروه معماری، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.

چکیده

تمبر به عنوان یک رسانه برای بیان موضوعات سیاسی ، مذهبی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی بوده و می تواند در انتقال پیام نقشی ماندگار داشته باشد. هدف از این پژوهش بررسی بازنمود معماری در تمبرهای یادگاری ایران در دوره انقلاب اسلامی و شناسایی بناهایی که در تمبرهای سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷ مورد استفاده قرار گرفته اند می باشد. روش تحقیق از نوع کیفی بوده و به شیوه توصیفی و تحلیلی انجام شده است . برای گردآوری دادهها از منابع کتابخانه ای و دیجیتالی استفاده شده است . در سالهای ۱۳۵۸ و ۱۳۶۰ تنها یک مورد و در سال ۱۳۶۱ چهار مورد کاربری مذهبی به کار گرفته شده است . در سال ۱۳۵۹ کاربری مذهبی ۷۵% و آموزشی ۲۵% استفاده شده اند. در سال ۱۳۶۲ کاربری اداری %۵۰ و کاربری های مذهبی و آموزشی هر کدام ۲۵% سهیم بوده اند. در سال ۱۳۶۳ کاربری مذهبی حدود ۶,۶۳% و کاربری تاریخی و فرهنگی ۳۶.%۴ استفاده شده اند. در سال ۱۳۶۴ کاربری مذهبی ۷,۸۵% و کاربری آموزشی ۳,۱۴% مورد استفاده قرار گرفته اند. در سال ۱۳۶۵ کاربری مذهبی ۷۰% ، تاریخی و فرهنگی ۲۰% و آموزشی ۱۰ % استفاده شده اند. در سال ۱۳۶۶ کاربری مذهبی ۷۰% ، آموزشی ۲۰% و اداری ۱۰% مورد استفاده واقع شده اند. در سال ۱۳۶۷ کاربری آموزشی ۴۰% مذهبی ۳۰% تاریخی و فرهنگی ۲۰% و اداری ۱۰% استفاده شده اند. نتایج حاکی از این می باشد که کاربری مذهبی با ۵۲,۶۴ درصد بیشترین استفاده را در تمبرهای دوره انقلاب اسلامی (سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷) داشته و بعد از آن کاربری آموزشی با ۱۲,۱۶ درصد، فرهنگی تاریخی با ۹۱,۱۲ درصد و اداری با ۴۵,۶ درصد قرار دارند.

کلیدواژه ها

تمبر، یادگاری ، انقلاب اسلامی ، معماری ، ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.