ارزیابی روشهای مختلف درون یابی در برآورد منطقهای بارندگی در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی هواشناسی و مدیریت آب کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAGM01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده جامعی

دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نادی

دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی دانشگاه تهران

جواد بذرافشان

استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

نقشههای همبارش یک منطقه پیش نیاز بسیاری از مطالعات هیدرولوژی و هواشناسی می باشد . نحوه توزیع بارش در یکمنطقه وابسته به روش تحلیل مورد استفاده ی مکانی داده های بارندگی است . به منظور تعیین بهترین روش برآورد منطقه ایبارندگی ماهانه و سالانه در سطح استان خوزستان، در این تحقیق پنج روش درون یابی شامل کریجینگ، کوکریجینگ،رگرسیون-کریجینگ، وزنی عکس فاصله و اسپلاین با یکدیگر مقایسه شدند . نتایج تحلیل واریوگرافی در این منطقه نشان دادکه داده های بارندگی در تمامی ماهها بجز ماههای کم بارش از ساختار مکانی قوی برخوردار است . ارزیابی روش ها با استفادهاز تکنیک اعتبارسنجی حذفی انجام شد . همچنین، شاخص های ریشه میانگین مربعات خطا و میانگین خطای اریب در هرروش محاسبه و روش برتر بر اساس مقادیر کمتر خطاها انتخاب گردید . نتایج بدست آمده حاکی از آن است که روش هایرگرسیون-کریجینگ و کریجینگ عمومی به ترتیب به عنوان بهترین روش های درون یابی داده های بارندگی ماهانه و سالانهدر این منطقه پیشنهاد نمود . همچنین، نتایج حاکی از وجود رفتارهای غیرخطی در تغییرات مکانی بارندگی ها در این منطق هاست.

کلیدواژه ها

اعتبارسنجی حذفی، بارندگی، درونیابی، خوزستان کریجینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.