وارسی نقش برنامه ریزی شهری در راستای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی بر شهرها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC07_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 311
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، ایران.
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، ایران.
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، ایران.
چکیده
امروزه شهرها نقطه اوج وقوع پدیده تغییرات اقلیمی در این کره خاکی محسوب می شوند و از این حیث ، بیشتر اثرات حاصل از تغییرات اقلیمی نیز متوجه شهرها هستند. از این منظر، برنامه ریزی شهری نقش مهمی در مدیریت تغییر اقلیمی دارد. در حقیقت ، مسئولان شهرها می توانند با اتخاذ سیاست های سازگاری و کاهش ، دامنه اثرات و پیامدهای تغییرات اقلیمی بر شهرها را محدود و با آن مقابله نمایند. پژوهش پیشرو بر آن است تا به نقش و جایگاه برنامه ریزی شهری در راستای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی بر شهرها بپردازد. بدین ترتیب ، این پژوهش ازلحاظ روش جز پژوهش های کیفی ، ازلحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی و ازلحاظ ماهیت ، در زمرهی پژوهش های توصیفی - تحلیلی است . روش جمع آوری اطلاعات در این پژوهش مبتنی بر منابع کتابخانه ای ، اینترنتی و مرور اسنادی بوده است و سپس در پرتو آن اقدام به بررسی نقش برنامه ریزی شهری در کاهش اثرات تغییرات اقلیمی از حیث رویکردها، راهکارها و سیاست های برنامه ریزی شهری برای مواجه با اثرات تغییرات اقلیمی بر شهرها شده است . نتایج این پژوهش بیانگر آن است که نظام برنامه ریزی فضایی و در راس آن برنامه ریزی شهری و همچنین مجموعه مدیریت شهری در جایگاه نخست مواجهه با پیامدها و تبعات تغییرات اقلیمی قرار دارند و شهروندان در اولین برخورد با مشکلات ناشی از این تغییرات آبوهوایی ، توقعات خود را از مدیریت شهری و نهادهای موثر در برنامه ریزی شهری طلب می کنند و از این نظر، برنامه ریزی شهری از طریق اتخاذ برنامه ریزی راهبردی برای افزایش صرفه جویی در بخش انرژی ، کاهش نیاز به سفر از طریق سیاست های برنامه ریزی ، تامین زیرساخت برای اشکال جایگزین حمل ونقل ، فراهم کردن مکانهایی برای بازیافت ، تولید کمپوست ، تبدیل ضایعات به انرژی های تجدیدپذیر و غیره می تواند به کاهش اثرات تغییرات اقلیمی در سطح شهرها منجر شود.کلیدواژه ها
تغییرات اقلیمی ، گازهای گلخانه ای ، رویکرد کاهش ، رویکرد سازگاری ، برنامه ریزی فضاییمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.