تحلیل وضعیت گردشگری تالاب های شهرستان پلدختر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بیرانوندزاده

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، پژوهشگرجهاددانشگاهی واحدلرستان

سیامک شرفی

دانشیارگروه جغرافیا دانشگاه لرستان

امیر حسینیان راد

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه لرستان

مصطفی فلاحی خوشحی

دکتری تغییرات آب و هوایی پژوهشگر جهاددانشگاهی واحدلرستان

چکیده

تالابها نوع مهمی از پارک های طبیعی هستند و نقش های اکولوژیکی ، زینتی ، فرهنگی و علمی را با کارکردهای آموزش عمومی ، گردشگری و اوقات فراغت ایفا می کنند. علاوه بر این ، پارکهای تالاب به عنوان کلیه های شهر مکانی برای دستیابی به همزیستی هماهنگ بین انسان و طبیعت هستند و به تدریج به مقاصد گردشگری ترجیحی تبدیل شده اند. گردشگری تالاب یکی از انواع گردشگری است که اگر با فرهنگ سازی و ایجاد زیرساخت ها همراه باشد می تواند به اقتصاد محلی و مدیریت پایدار تالاب ها کمک کند. تحقیق حاضر به بررسی جغرافیای گردشگری تالابها از منظر جغرافیای طبیعی می پردازد. تالابهای پلدختر به تعداد ۱۰ تالاب در پهنه ای موسوم به چل جایدر (لنداسلاید سیمره) در جنوب شهر پلدختر واقع شده است . در طرح پیشنهادی با نگاه همه جانبه و توسعه اکولوژیکی زیرساخت های مورد نیاز از جمله مجتمع های اقامتی ، سوئیت ، نمازخانه ، فضای بازی کودکان، نمایشگاه، مرکز پرنده نگری طراحی و جانمایی شده است .

کلیدواژه ها

شهرستان پل دختر، تالاب، گردشگری شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.