منظره صوتی شهر تهران و اثر آن برخلق و خوی شهروندان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ICARCAU01_226
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 225
نویسندگان
پژوهشگر، کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه کاشان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشکدگان هنرهای زیبا، دانش گاه تهران، ایران
چکیده
مجموعه عوامل و عناصر بصری یک محیط طبیعی یا مصنوع و نیز چشم اندازهای آن، »منظره« یک مکان را تشکیل می دهد. منظره و یا چشم انداز، به صورت خاص به تصویرکلی و مرایای یک محیط طبیعی ، روستایی و یا شهری گفته می شود، که از عوامل اصلی هویت ساز هر منطقه است . در محیط های شهری و روستایی ، مناظر بشرساخت به صورتمهندسی شده و آگاهانه ، در ارتباط با طبیعت و یا گسسته از آن، برای کارایی های مختلف در زندگی ساکنان ایجاد می شوند؛ هنگامی که این عناصر از کنترل و محاسبات مهندسی خارج شوند و عناصر ساختاری کلیت شهر از وحدت خارج شوند، اعوجاج و بی نظمی به وجود می آید و اذهان ساکنان و عابران و مهمانان شهر و یا روستا را دچار کثرت و تشتت خواهند نمود؛ به نحوی که فضای عمومی چنین شهرهایی فضای مناسب زیستی بسامان نخواهند بود و لاجرم شهروندان، به فرار از محیط عمومی و پناه بردن به فضاهای خصوصی و فردی خود متمایل خواهند شد. آنچه در مورد منظره و چشم انداز محیط های شهری گفته شد و حتی فراتر از آنچه که چشم ها ادارک می کنند، در مورد آنچه که گوشها می شنوند نیز مصداق پیدا می کند. صداهایی که در شهر شنیده می شوند و درهم می آمیزند، بی آنکه مانند مناظر بصری دیده شوند، به صورتی بسیار قدرتمند، تاثیرات ناخودآگاهی عمیق تر از مناظر بصری بر ذهن شهروندان برجای می گذارند. در این پژوهش ، عنوان این صدهای محیط شهری و... را که »هویت صدایی « و »شخصیت صوتی « یک محیط را می سازند، »منظره صوتی « نام نهاده شده است ، که واژهای نارسا برای تبیین »برآیند صوتی « و »آمبیانس صوتی « یک محیط است ، چراکه اصوات با نظر و چشم درک نمی شوند، اما واژه »منظره صوتی « به صورت استعاری برای اشاره به »جلوهصوتی شهر« به کار می رود. تلاش این پژوهش بر این است تا با ارائه تعاریف مربوط به موضوع مورد بررسی ، شهر تهران را از زاویه منظره صوتی و هویت منتج از »برآیند فرکانس اصوات شهر« و تاثیر آن بر خلق و خوی شهروندان را مورد بررسی قراردهد.کلیدواژه ها
»منظره صوتی «، »هویت صوتی «، »آلودگی صوتی «، »موسیقی شهری «، »جلوهصوتی شهر«، »آمبیانس صوتی «مقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.