مطالعه تطبیقی بسترهای قانونی ایجاد ساختمان تقریبا صفر انرژی در ایران و آلمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICARCAU01_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هنگامه پوراکرمی

دانشجوی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان

مهدی محمودی کامل آبادی

استادیار معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

به دلیل بحران انرژی در سال ۱۹۷۳ کشور آلمان اقدام به تدوین مقررات و ضوابطی برای کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان نمود و در سال ۱۹۷۷ آن را منتشر کرد که علاوه بر کاهش مصرف انرژی ، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش وابستگی به کشورهای خارجی را نیز دربرداشت . از آنجائیکه بخش ساختمان و مسکن سهم عمدهای در مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهند، به دنبال این مقررات ساختمانهای صفر انرژی نیز مورد بهره برداری قرارگرفتند و اغلب کشورها به صورت جدی و کاملا برنامه ریزی شده، سیاست ها و مقررات کاهش مصرف انرژی ، برای ایجاد ساختمان صفر انرژی را در راستای برنامه اصلی دولت خود قراردادند. در ایران نیز به دلیل ازدیاد گازهای آلاینده در اثر بی توجهی به مصرف سوخت های فسیلی ، مسئله توجه به کاهش مصرف انرژی به خصوص در بخش ساختمان ضرورت پیدا می کند. این مقاله به بررسی و مقایسه ضوابط و قوانین تدوین شده برای ساختمان صفر انرژی در آلمان به عنوان کشور پیشرو در این زمینه ، با مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان کشور می پردازد. در این راستا ابتدا مروری اجمالی بر مقررات و ضوابط موجود در ایران و تعریف ساختمان صفر انرژی شده و بعد از آن به بررسی و مقایسه اجزا، عناوین و شاخص های مختلف قوانین انرژی ساختمان در آلمان پرداخته شده است . نتیجه این مقاله می تواند علاوه بر شناخت بسترهای لازم برای بررسی بیشتر و ایجاد قوانین سختگیرانه تر در مبحث ۱۹، باعث آشنایی و یادگیری نقاط قوت ضوابط و مقررات موجود در آلمان شود و نیازها و کمبودهای موجود در مبحث ۱۹ را برطرف کند.

کلیدواژه ها

بسترهای قانونی ، مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، ساختمان صفر انرژی ، کاهش مصرف انرژی ، ضوابط آلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.