بررسی چیدمان میلگرد بر شکل پذیری دیوار برشی بتنی با شبیه سازی اجزا محدود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICARCAU01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم کوچکی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه واحدسنندج دانشگاه آزاداسلامی سنندج ایران

آرش سیاری

استادیار گروه مهندسی عمران واحدسنندج دانشگاه آزاداسلامی سنندج ایران

چکیده

سیستم سازه ای قاب خمشی بتنی ، از جمله سیستمهای متداول در بیشتر مناطق لرزه خیز هستند که گاهی اوقات نیز با مهاربند و یا دیوارهای برشی ترکیب میشوند. از طرف دیگر ایران، یکی از کشورهای لرزه خیز در دنیا محسوب میشود که استفاده از دیوار برشی در سازه های بتنی در آن کاربرد فراوان دارند.دیوارهای برشی ، به عنوان یکی ازاعضای اصلی مقاوم دربرابرزلزله درساختمانهای بتنی مطرح هستند،لذا چگونگی عملکرد ورفتار واقعی این دیوارها موردتوجه مهندسان و طراحان است . در این مطالعه به بررسی چیدمان میلگرد بر شکل پذیری دیوار برشی بتنی با شبیه سازی اجزا محدودی با استفاده از نرم افزار آباکوس پرداخته شده است . برای این منظور مدلهای ساخته شده با در نظر گرفتن زاویه های مختلف آرماتور در دو حالت دیوار برشی بتنی کوتاه و بلند به ترتیب با ارتفاع ۵.۲ و ۵.۴ متر مدلسازی گردیده و تحت بار پوش آور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان دادند که در حالت مقایسه شکل پذیری ، سختی و ظرفیت باربری برای مدلهای دیوار برشی بتنی کوتاه و بلند با زاویه های مختلف آرماتور تا زاویه ۷۵ درجه روند کاهشی داشته و با افزودن آرماتورهای قطری به مدل موجب افزایش شکل پذیری ، سختی و ظرفیت باربری می گردد.همچنین تحت بار پوش آور بیشترین مقدار تنش در پای دیوار برشی اتفاق افتاده است .

کلیدواژه ها

دیوار برشی بتنی ، زاویه آرماتور، شکل پذیری ، سختی ، ظرفیت باربری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.