بررسی اثر زمان آبیاری به روش بارانی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی هواشناسی و مدیریت آب کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCAGM01_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1369
نویسندگان
دکتری آبیاری و زهکشی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، محقق موسسه تحقیقات پنبه کشور
چکیده
آزمایشی جهت بررسی تاثیر زمان آبیاری به روش بارانی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه در ایستگاه تحقیقات پنبه هاشمآباد طی دو سال 1383 و 1384 بر روی رقم سایاکرا انجام شد. بدین منظور چهار تیمار زمان آبیاری شامل آبیاری در حد فاصل زمانی 6 الی 9 صبح ((1)T)، آبیاری در حد فاصل زمانی 9 الی 13 صبح ((2)T)، آبیاری در حد فاصل زمانی 14 الی 20 عصر ((3)T)، و آبیاری در حد فاصل زمانی 20:30 الی 5 صبح ((4)T) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تاثیر تیمارهای مختلف زمان آبیاری بر عملکرد وش، تعداد غوزه در بوته، تعداد شاخه زایا و راندمان مصرف آب معنیدار بود. بررسی مقایسه میانگین دادهها نشان داد که بطورکلی مقدار این صفات در دو تیمار زمان آبیاری در حد فاصل زمانی 20:30 الی 5 صبح ((4)T) و آبیاری در حد فاصل زمانی 6 الی 9 صبح ((1)T)، بیشتر از دو تیمار دیگر بوده است. بیشترین مقدار عملکرد محصول در تیمار زمان آبیاری در حد فاصل زمانی 20:30 الی 5 صبح ((4)T) با 3376 کیلوگرم در هکتار بود که البته این تیمار با تیمار آبیاری در حد فاصل زمانی 6 الی 9 صبح ((1)T) با 3308 کیلوگرم در هکتار تفاوت معنیدار آماری نداشت. لذا با توجه به نتایج حاصله از این تحقیق توصیه میشود تا عمل آبیاری به روش بارانی در شب و یا اوایل صبح صورت گیرد و از آبیاری در ساعات ظهر و بعد از ظهر اجتناب گردد.کلیدواژه ها
زمان آبیاری، پنبهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.