ضرورت پرورش تفکر خلاق در نظام آموزشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IRCMHS06_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسین زاده

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی ، مدیر دبستان ایمان

حسنا بزرگی

آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران

چکیده

آموزش و پرورش با قرار گرفتن در عرصه تحولات پرشتاب جهان امروز، دستخوش تغییرات وسیعی شده است .لازمه ماندگاری در این عصر توجه به کیفیت نظام آموزشی است. نظامی که در مسیر سفری به مقصد رشد، بالندگی، ارتقاء دانش و مهارت علمی سرمایه های این مرز و بوم قرار گرفته است و هرچه در این سفر به جلو می رود، تصمیم گیریها سریع تر، تعداد دانش آموزان زیادتر و دگرگونی ها در یافته های علمی و نیازهای علمیفراوان تر می شود. ما با انفجار دانش رو به رو هستیم و باید همسفران خود را نوآور، خلاق و دارای استقلال فکری بار آوریم و آنها را در محیطی قرار دهیم که آنها را خلاق بار آورد. این سرمایه ها هستند که منجر به نوآوری،رشد و توسعه جامعه خواهند شد. بدین منظور پنجره دانش را باید باز کرد و به تربیت نسلی خلاق پرداخت. اگر یکی از چالش های تعلیم و تربیت آماده کردن کودکان برای دنیایی است که به سرعت در حال دگرگون است، در این صورت آموزش تفکر خلاق به آنها، نیازی روشن و واضح خواهد بود. ضرورت تفکر خلاق نه تنها محصول رویارویی با حوادث آینده است بلکه از نیازهای زمان حاضر نیز بوده و آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهمترین سازمان های اجتماعی که رسالت تربیت و پرورش مغزهای متفکر و خلاق جامعه را بر عهده دارند، باید برای همگامی با تحولات پرشتاب جهانی همه افراد را قادر سازند که استعدادهای خود را تا حداکثر ظرفیت پرورشدهند و به توانمندی های خلاق خود پی ببرند. در همین راستا باید به معلمان خاطرنشان کرد که رفتار خلاق و عوامل درونی و بیرونی مرتبط با آن رفتار را میتوان تغییر داد و در بهبود آن تلاش کرد. این مقاله با هدف بررسی ضرورت پرداختن به تفکر خلاق در نظام آموزشی بوده و ضمن تبیین عوامل موثر آن ، به راهکارهایی برای پرورش تفکر خلاق در دانش آموزان می پردازد.

کلیدواژه ها

تفکر خلاق، یادگیری، تعلیم و تربیت، نظام آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.