نشانه کمی وکیفی واژه «عقاب» در ادبیات فارسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IRCMHS06_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید شیخی زاده

کارشناسی دبیری زبان و ادبیات فارسی مقطع متوسطه اول

چکیده

نشانه در شعر فارسی ، ویژگی منحصر به فردی است که نویسندگان آن را برای تقویت نوشته خود به کار می برند. نشانه شناسی«عقاب» در موضوعات گوناگون، از طریق مطالعه کتب و اسناد موجود در کتابخانه ها پس از تامل وتحقیق در ارتباط با کاربرد و صفات«عقاب» به شیوه تحلیل گونه قابل بسط است. در نشانه، مشخصات گوناگونی چون دین، مذهب، فرهنگ و آداب و رسوم طرح می شود، حال در این جستار بر آنیم که نشانه های عقاب را در ادب فارسی بررسی نماییم وازآن طریق به اهمیت راز و رمز پرندگان در تمام زمینه های ادبی ایران، پای فشاریم و در پایان از نظر بسآمد آماری آن را باز کاویم. آن چه عقاب را از سایر پرندگان متمایزکرده، تصاویر و اوصافی است که در زمینه های مختلف ادبی همچون(عرفان، شعر،اساطیر،زبان و...)عنصر غالب زبانی شده است که اشاره مختصر به این اوصاف، سبب بازشناسی جایگاه عقاب در متون ادبی می گردد.عقاب به عنوان شاخص ترین پرندگان برای خوانندگان،مدخلی برای توصیفات زیبایی واستحکام بنیاد های نمادین واساطیری است.

کلیدواژه ها

نشانه شناسی، عقاب، آمار، دین، مذهب، اساطیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.