بررسی نظام چرای شبانی موجود در حاشیه حوض سلطان قم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-18-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فرحپور

بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

سید مهدی ادنانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

محمد فیاض

بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

چکیده

نظام شبانی در کشورهایی مانند ایران که از پیشینه دامداری در مرتع برخوردار هستند بسیار با اهمیت است. ثبت این سیستم موجب می­شود که روشهای موجود از یادنرفته و آیندگان در صورت تمایل بتوانند از آنها استفاده کنند. این تحقیق با کمک تکنولوژی نو GPS مسیر حرکت دام را بررسی می­کند؛ ضمن آنکه سیستم شبانی موجود در حاشیه دریاچه حوض­سلطان را نیز بررسی کرده است. به­طوری­که در سالهای ۸۵ و ۸۶ در آخر ماههای دی، بهمن و اسفند و در سال ۱۳۸۷ در نیمه ماههای ذکر شده با بستن یکدستگاه GPS بر پشت یک میش سه ساله مسیر حرکت، ساعات ورود به مرتع و خروج از آن به­اضافه ساعاتی را که دام به استراحت و یا چرا پرداخته ثبت گردیده است. نتایج نشان از یک سیستم هوشمندانه تعاملی در ارتباط با پوشش گیاهی، مسیر رفت و برگشت و خطرات آن و طول روز دارد

کلیدواژه ها

سیستم شبانی, حوض سلطان, GPS, مرتع, مراتع شور, حرکت دام در مرتع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.