ارتعاشات آکوستیک پوسته استوانه ای FML با استفاده از تئوری برشی مرتبه اول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش و فناوری هوافضا، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AKT-12-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران دانشجو

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محمد صادق فایض

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

علی ترکاشوند

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

در این مقاله تلاش شده است با استفاده از روشی تحلیلی، افت انتقال صوت در پوسته های استوانه ای FML بررسی گردد. برای این منظور پوسته استوانه ای بلند از جنس FML، در معرض یک موج صوتی صفحه ای مایل قرار گرفته که در نتیجه آن انعکاس و انتقال موج ایجاد گشته است. همچنین پوسته در معرض یک جریان یکنواخت متحرک در سیال خارجی و داخلی قرار گرفته است. با توجه به نقش موثر روابط برشی در بررسی افت انتقال صوت بخصوص در فرکانس های بالا، برای یافتن معادلات ارتعاشی پوسته از تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول (FSDT ) استفاده می شود. معادلات حرکت پوسته از طریق اصل دالامبر به دست آمده و با اعمال فشارهای آکوستیکی و شرایط مرزی و استفاده از توابع سری های بینهایت که با استفاده از الگوریتمی خاص همگرا می شوند، معادلات ارتعاشی پوسته و روابط آکوستیک به طور هم زمان حل می گردند. مقادیر افت انتقال صوت حاصل از حل عددی با نتایج سایر محققین مقایسه می گردد. در این مقاله نشان داده می شود که استفاده از استوانه ی FML به جای استوانه ی کامپوزیتی، فرکانس انطباقی را ۱۸ درصد افزایش می دهد. همچنین در ناحیه جرم کنترل افت انتقال صوت نیز می تواند تا ۹ درصد افزایش یابد. مشاهده می گردد که با کسر حجمی ثابت فلز، قرار دادن لایه های آلومینیومی در فواصل دورتر از تار خنثی فرکانس رینگ و انطباقی به ترتیب، ۴/۱۱ و ۷/۱۸ درصد تغییر می کنند. همچنین نتایج نشان می دهند که با افزایش ۲۰ درصدی کسر حجمی فلز، در یک فرکانس مشخص می توان تا ۲۸ درصد افت انتقال صوت را افزایش داد.

کلیدواژه ها

پوسته های استوانه ای, FML, تئوری تغییر شکل های برشی مرتبه اول, انتقال صوت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.