بررسی حسادت و آثار منفی ان از دیدگاه فقه و تربیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه فقه پویا، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEQ-2-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلچهره گلچهره

دانش پژوه کارشناسی ارشد فقه تربیتی، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی

طاهره کریمی

سطح۴ فقه و اصول، مربی ،استاد همکار و مدیر گروه علمی-تربیتی فقه و اصول، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی

چکیده

خداوند می خواهد که همه ما ذهن و روحی سالم داشته باشیم. بی شک ، زندگی پر نشاط و خوشحالی منظور پروردگار است و ذهنیت های نادرست، این وضعیت مطلوب را برهم می زند. یکی از ذهنیت های نامطلوب، «حسادت» است. شارع مقدس برای اینکه روحیه ما پاک وسالم باشد بعضی از رفتارها که درست نیست حرام راکرده است یکی از آن رفتارهای حرام، حسادت هست که در نزد شارع مبغوض هست و دوست ندارد بندگان خدا این رفتار را داشته باشند،و بالاخص یکی از وظایف والدین این است که کودکان خود را از حیث جسمی و روانی سالم تربیت کند چون کودک امانت خدا است و کوتاهی در تربیت هر چند جسمی و روانی درست نیست و ضروری است که  این بیماری روانی را هم بزرگسالان و هم کودکان دارد، درمان شود بنابر این در این مقاله درباره حسادت و آثار منفی آن ،عوامل حسادت وهمچنان راه حل این رفتار نادرست را از نظر فقه و تربیت می پردازیم، تااینکه جامعه مان از این رفتاردوری اختیار کنند و جامعه سالمی را داشته باشد که بجای حسادت ،همه ما به رسیدن آن مقامی که دیگری دارد کوشش کنیم.  روش تحقیق توصیفی، تحلیلی و شیوه جمع آوری مطالب کتابخا نه ای است.

کلیدواژه ها

حسادت, تربیت, فقه, آثارمنفی, فقه و تربیت, اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.