مزایا و چالش های محاسبات فراگیر و سیار در مراقبت های بهداشتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-19-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاصفه عاصمی

دانشیار، علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان،

چکیده

محاسبات فراگیر به ادغام فناوری محاسباتی در زندگی روزمره اشاره دارد که شامل استفاده از دستگاه های هوشمند مانند تلفن های هوشمند، تبلت ها و فناوری های پوشیدنی برای اتصال افراد به اینترنت و سایر دستگاه ها می شود. از سوی دیگر، محاسبات سیار به طور خاص به استفاده از دستگاه های تلفن همراه برای دسترسی به اطلاعات و برقراری ارتباط با دیگران اشاره دارد. محاسبات فراگیر و سیار هر دو این پتانسیل راردارند که روش ارائه مراقبت های بهداشتی را تغییر دهند و آن را بیمار محورتر، شخصی تر و در دسترس تر کنند.یکی از مهم ترین کاربردهای محاسبات فراگیر و سیار در مراقبت های بهداشتی، استفاده از اپلیکیشن های سلامت موبایل مانندmHealth است. این برنامه ها می توانند توسط بیماران برای نظارت بر سلامت، پیگیری داروهای خود و برقراری ارتباط با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مورداستفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، یک بیمار مبتلابه دیابت می تواند از یک برنامه برای ردیابی سطح قند خون خود استفاده کند و داده ها را به طور هم زمان برای پزشک خود ارسال کند، که امکان تنظیم سریع برنامه های درمانی را فراهم می کند. این برنامه ها همچنین می توانند برای ارائه آموزش و پشتیبانی به بیماران استفاده شوند و به آن ها کمک کنند تا وضعیت خود را به طور موثرتری مدیریت کنند.

کلیدواژه ها

محاسبات فراگیر, مراقبت های بهداشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.