مطالعه تاثیر ضدباکتریایی وزیکول های خارج سلولی Lactobacillus casei و کاربرد آن در افزایش کیفیت فیله ماهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-9-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین تجدد

نویسنده

لاله رومیانی

نویسنده مسئول

چکیده

باکتری های بیماری زا و غیربیماری زا وزیکول های غشایی را به محیط خارج سلولی رها می کنند، اما فعالیت آنها مشخص نیست. هدف از انجام این پژوهش، مطالعه فعالیت ضدباکتریایی وزیکول های خارج سلولی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی و تاثیر آن بر افزایش ماندگاری فیله ماهی شوریده بود. وزیکول ها از طریق اولتراسانتریفیوژ جدا شدند. فعالیت ضدباکتریایی وزیکول ها بر شیوانلا پوترفاسیینس مطالعه شد. فیله ماهی شوریده به وزن gr ۳۰۰-۲۵۰ تهیه شد. هر فیله شوریده در ml ۱۰ محلول تهیه شده از غلظت های متفاوت وزیکول ( vesicles/ mL۱۰۱۱، ۱۰۱۰، ۱۰۹) تا جذب کامل محلول توسط فیله ها قرار داده و سپس در دمای °C ۴ نگهداری شدند. شاخص های ماندگاری فیله شامل میزان پراکسید، بازهای نیتروژنی فرار کل، مالون دی آلدئید و میزان کل باکتری ها بود. نتایج نشان داد که اندازه وزیکول ها تا h ۴۸ پس از انکوباسیون افزایش معنی دار (p< ۰.۰۵) و سپس روند تغییرات معنی دار نبود (p> ۰.۰۵). میزان ۱۰۱۱ vesicles/ mL سبب مهار رشد S. putrefaciens شد. نتایج کیفیت فیله نشان داد که دوز vesicles/ mL ۱۰۱۱ نسبت به گروه شاهد و دوزهای پایین تر، منجر به بهبود شاخص های کیفی فیله شد وماندگاری را نسبت به گروه شاهد تا ۴ روز افزایش داد. نتایج این مطالعه نشان داد که وزیکول های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی می توانند در جهت بهبود کیفیت و ماندگاری آبزیان کاربرد داشته باشند.

کلیدواژه ها

لاکتوباسیلوس کازئی، وزیکول های خارج سلولی، ماندگاری، ماهی شوریده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.