مقایسه نظریه ذهن سوءاستفاده کنندگان جنسی از زنان و کودکان با افراد عادی مطالعه ای براساس نظریه عام و خاص ذهن وارد و کنین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_PSYCH-10-37_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب خانجانی

دانشگاه تبریز

عبدالله فیروزیان

منیژه حاتملوی سعدآبادی

دانشگاه تبریز

عباس بخشی پور

دانشگاه تبریز

چکیده

تحقیقات پیشین در زمینه سوءاستفاده­گری جنسی نشان داده است عواملی از قبیل نقص در ارتباط صمیمی با دیگران، مشکل در همدلی با قربانی و تحریف­های شناختی همگی در ایجاد و تداوم سوءاستفاده­گری جنسی نقش به­سزایی دارند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی نظریه نقص عام و خاص ذهن در سوءاستفاده­کنندگان جنسی از زنان و کودکان بود. برای این منظور، ۶۰ نفر سوءاستفاده­کنندگان جنسی زندانی (۳۰ سوءاستفاده­­کننده جنسی از زن و ۳۰ سوءاستفاده­کنندگان از جنسی از کودک) همراه با گروه کنترل (۶۰ نفر عادی) در این تحقیق شرکت کردند. از آزمون چشم­ها برای ارزیابی نقص عام نظریه ذهن و از پرسشنامه تحریفات سوءاستفاده­کنندگان جنسی جهت بررسی نظریه خاص ذهن استفاده شد. نتایج نشان داد سوءاستفاده­کنندگان نسبت به گروه عادی در نظریه خاص و عام ذهن نقص بیشتری داشتند، که از لحاظ آماری کاملا معنی­دار بود. بین دو گروه سوءاستفاده­کنندگان جنسی از زنان و سوءاستفاده­کنندگان جنسی از کودکان از لحاظ نظریه عام ذهن تفاوت معنی­دار به دست نیامد. ولی در نقص در نظریه خاص ذهن تفاوت معنی­داری به­دست آمد که حاکی از نقص بیشتر در نظریه خاص ذهن سوءاستفاده­کنندگان جنسی از کودکان بود. مبتنی بر یافته­ها می­توان بیان داشت که مشکلات سوءاستفاده­کنندگان جنسی در حوزه­های صمیمیت، همدلی و تحریف­های شناختی از نقص در نظریه ذهن ناشی می­گردد.

کلیدواژه ها

نظریه ذهن, سوءاستفاده کنندگان جنسی از زنان و کودکان, نظریه خاص و عام ذهن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.