تاثیر نوع تیپ شخصیتی در بکار گیری راهبردهای کنار آمدن با استرس کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی مازندران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه علمی دانش انتظامی مازندران، دوره: 10، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMZ-10-33_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظم محمودی

درون سازمانی - همکار پژوهشی

مهدی جوانمرد

درون سازمانی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر نوع تیپ شخصیتی در به کارگیری راهبردهای کنار آمدن با استرس کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران صورت گرفته است. روش پژوهش مورد استفاده توصیفی از نوع پس رویداری بوده و جامعه آماری آن، کارکنان انتظامی استان مازندران در سال ۱۳۹۷ بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۲۲۷ نفر تعیین شد و روش نمونه گیری پژوهش حاضر تصادفی طبقه ای بوده است. داده های پژوهش با روش کتابخ آن های و میدانی گردآوری شده و ابزار مورد استفاده پرسش نامه راهبردهای  مقابله ای لازاروس –فولکمن مشتمل بر ۶۶ گویه طراحی شده که هشت روش مقابله ای در دو گروه راهبردهای مسئله محور و هیجان محور مورد بررسی قرار داد و ضریب پایایی آن در این تحقیق ۸۶/۰ بود. هم چنین پرسش نامه  ۲۵ سوالی تیپ شخصیتیA  و B فریدمن و روزمن استفاده شد که ضریب پایایی آن در این پژوهش ۸۷/۰ بود. هم چنین  برای تجزیه وتحلیل  داده ها علاوه بر آمار توصیفی،ازآزمون هایBOXESMو آزمون لون برای بررسی فرض همگنی واریانس ها و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) وآزمون t برای دو گروه مستقل با استفاده از نرم افزار spss۲۱استفاده شده است. نتایج نشان داد که تیپ شخصیتی در به کارگیری شیوه کنار آمدن  با استرس موثر است به این صورت که افراد دارای تیپ شخصیتیBموثرتر از تیپ شخصیتیAدر چهار راهبرد مسئله محور  و دو راهبرد هیجان محور  بهتر عمل  می کنند و در دو راهبرد هیجان محور دیگر تفاوتی بین دو تیپ مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

تیپ شخصیتیA و B, راهبردهای کنار آمدن با استرس, نیروی انتظامی, مازندران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.