تحلیل رخساره های اائیدی بخش زیرین سازند الیکا (تریاس زیرین)

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: هفتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI07_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود جهانی

گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

در این بررسی ، اائیدهای بخش زیرین سازند الیکا (به سن تریاس پیشین) از نظر توسعه غشاء ، اندازه و فابریک های اولیه و ثانویه به چندین گونه تقسیم شده اند. از مهم ترین گونه های وابسته به فابریک های اولیه و ثانویه می توان به اائیدهای کاملاً میکریتی شده و یا تنها با پوشش میکریتی ، قالبی ، هلالی (Half-moon) ، حاشیه خورده شده یا قیفی (cerebroid) ، شکسته، تغییر شکل یافته (Distoted-spalled) و اائیدهای دولومیتی شده اشاره نمود. تعداد کمی از اائیدها نیز فابریک خود را به طور نسبتا کاملی حفظ کرده اند. نتایج به دست آمده از بررسی فابریک های اولیه و ثانویه گونه های یاد شده نشان می دهند که ترکیب کانی شناسی اولیه اائیدهای بخش زیرین سازند الیکا، آراگونیت و به میزان کم کلسیت با منیزیم بالا (HMC) بوده است. این گونه اائیدها در دوره هایی که سطح نسبی آب دریاها در سراسر جهان پایین و در نتیجه فشار CO2 کم و نسبت Mg/Ca بالا باشد ساخته می شوند. رخساره های اائیدی بخش زیرین سازند الیکا به طور عمده دارای بافت گرینستونی است. این رخساره ها بر اساس بررسی های گستره صحرایی و آزمایشگاهی ، بیشتر در زیر – محیط های رسوبی جزایر سدی اائیدی وسدهای زیر آبی (Shoal/barrier) وابسته به یک پلاتفرم کربناته از نوع رمپ هم شیب (Homoclinal ramp) پدید آمده اند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.