تعیین سن حا ملگی بر اساس اندازه گیری سر تا نشیمن و تطبیق با قطر متوسط و حجم ساک حاملگی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-9-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3035
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رضائی دلوئی

استادیار گروه رادیو لوژی بیمار ستان قائم

محمود برادران رحیمی

استادیار گروه رادیو لوژی بیمار ستان قائم

چکیده

مقدمه: تعیین سن حا ملگی و تشخیص اختلال رشد جنین بر اساس اندازه گیری پا را متر های سونوگرافیک جنین میسر میشود. بهتر ین پارا متر برای تعیین سن حاملگی در سه ماهه اول اندازه گیری سر تا نشیمن (CRL) است. این مطالعه با هدف بررسی ار تباط اندازه سر تا نشیمن (CRL) و سن جنین در گروهی از زنان باردار ایرانی که پریود منظم و مشخصی داشتند محاسبه و مقا یسه آن با جدولهای موجود انجام شده است .بعلاوه ارتباط آن با حجم و قطر متوسط ساک حا ملگی (MSD) نیز مشخص شده است. روش کار: این مطالعه توصیفی از سال ۸۳-۱۳۷۹ در بیمارستان سینا مشهد انجام شده است. در ۴۱۷ حا ملگی یک قلو که زما ن اولین روز آخرین عادت آنها (LMP) مشخص و دوره پریود منظمی داشتند و برای سونوگرافی اندازه های سر تا نشیمن (CRL)، حجم و قطر متوسط ساک حاملگی محا سبه و نتیجه در برنامه آماری SPSS برای ویندوز ثبت شدند. جدولها و مطا لعات آماری از داده های فوق برای حا ملگی های که اندازهCRL بین ۶ تا ۶۰ میلیمتر داشتند و عوا رض حاملگی مشخصی نداشتند بدست آ مد. نتایج: بیشتر ین ار تباط بین CRL وسن حا ملگی مشا هده شد.(۰۰۰۱/۰۰< p و۹۳۵/۰ R= ) و۹۵% موارد بین۸۶/۴ ± روز بو دند . منا سبتر ین معادله رگرسیون برای محاسبه سن جنین بصورت زیر بدست آ مد :   (CRL) ۰۸۰/۰ –(CRL)۶۱۰)² /۱ +۸۲۲/۵ = سن حا ملگی بر اساس هفته   جدولی بر اساس یا فته های بدست آمده برای CRL تهیه شد که با جدول رابینسون و هادلاک و جدول مقایسه شدند. ارتباط خطیمفهوم داری بین قطر متوسط ساک حا ملگی MSD)) (۰۰۰۱/۰ p< ۸۸۶/۰ = R) و حجم سا ک حاملگی. (۰۰۰۱/۰ p< ۸۱۴/۰ = R) وجود داشت.   نتیجه گیری: تفاوت مهمی در اندازه CRL و سن حا ملگی نسبت به جداول متداول اروپا ئی و امریکائی بکار رفته در دستگا های اولترا سو ند مشا هده نشد بهتر ین زمان بر ای تعیین سن جنین بر اساسCRL که کمترین انحراف معیار را داشت ۸ تا ۱۲ هفتگی بود .

کلیدواژه ها

اندازه سر تا نشیمن جنین (CRL), اولین روز آخر ین پر یود (LMP), قطر متوسط ساک حاملگی (MSD), تست رگرسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.