آثار قرص پیشگیری از بارداری بر موفقیت باروری لقاح آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-10-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه اسماعیل زاده

دانشیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل

محبوبه فرامرزی

مربی گروه مامایی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل

مهتاب زینال زاده

استادیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل

طا هره نظری

استادیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل

چکیده

مقدمه: این مطالعه به منظور تعیین تاثیر قرص های پیشگیری از بارداری در دوره درمانی قبل از لقاح آزمایشگاهی براین نوع باروری طراحی شد. روش کار: این مطا لعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، در مرکز ناباروری فاطمهالزهراء دانشگاه علوم پزشکی بابل از سال۱۳۸۳ -۸۴ انجام شد. ۱۰۲ زن با علت ناباروری لولهای، چسبندگی لگنی، دوره طبیعی تخمکگذاری، سن کمتر از۴۰ سال و فاقد اختلالات عامل مردانه، وارد مطالعه شدند. ۵۱ زن در دوره قبل از درمان لقاح آزمایشگاهی، قرص پیشگیری از بارداری مصرف کردند و همین تعداد زن هیچ درمان دارویی قبل از دوره درمانی دریافت نکردند. دستورالعمل حساسیتزدایی هیپوفیز با آنالوگ GnRH در هر دو گروه به طور مشابه استفاده شد که برحسب شرایط فردی ، سن، میزان FSH مرحله اولیه فولیکولر، تعداد آمپولهای گنادوتروپین تنظیم شد. هر دو گروه از نظر میانگین سن، طول مدت ناباروری، LH ,FSH مرحله فولیکولر اولیه و علت ناباروری یکسان بودند. همچنین دوبار سونوگرافی مهبلی، یک بار قبل از دوره درمانی در زمان قاعدگی و بار دوم در شروع دوره و روز سوم، به منظور ۲ تشخیص عارضه کیستتخمدانی انجام شد. در تجزیه و تحلیل آماری از آزمونهای تی، X و تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج: میانگین تعداد فولیکولها در مصرف کنندگان قرص ضد بارداری نسبت به گروه کنترل اختلاف (۶/۶ ± ۵/۵ مقابل در ۵/۷ ± ۴/۱) شده استخراج تخمکهای و (۸/۸ ± ۴/۶مقابل در ۶/۴ ± ۳/۷) معنی داری نداشت. در گروه مصرف کننده قرص های پیشگیری از بارداری، تعداد آمپولهای hMG در هر مقابل در ۱۵/۸ ± ۱۱/۸)در گنادوترویینی تحریک مدت طول و (۳۴/۸± ۱۴/۶ مقابل در ۳۹/۹ ± ۱۹/۵ )دوره ۱۳/۵ ± ۷/۱) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (p< ۰/۰۵). میزان بروز عارضه تشکیل کیست تخمدان در دو گروه یکسان بود. نتیجه گیری: مصرف قرص های پیشگیری از بارداری در دوره قبل ازلقاح آزمایشگاهی ، بر بهبود باروری تاثیر نداشت.

کلیدواژه ها

لقاح آزمایشگاهی, قرص پیشگیری از بارداری, گونادوتروپین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.