اثرات هورمون های تحریک کننده فولیکول نو ترکیب و HMG بر بلوغ اووسیت های نابالغ انسانی در محیط کشت و میزان جنین های ۸ سلولی حاصل از تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 178
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-11-3_007
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: استفاده از روش بلوغ تخمک ها در محیط کشت (IVM)برای درمان ناباروری در زنان دارای سندرم پلی کیستیک تخمدان ( PCOS) و یا افراد مبتلا به سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) مفید می باشد و باعث کاهش میزان مصرف داروهای گنادوتروپین و در نتیجه کاهش هزینه های درمان می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات هورمون های HMG و r-FSH بر بلوغ اووسیت های نابالغ انسانی و میزان جنین های هشت سلولی ایجاد شده ، حاصل از تزریق اسپرم به سیتوپلاسم تخمک ( ICSI) انجام شده است. روش کار: این مطالعه از نوع تجربی و در سال ۱۳۸۶-۱۳۸۵ در مرکز تحقیقاتی درمانی ناباروری منتصریه و دانشگاه آزاد اسلامی مشهد انجام شده است. تعداد ۱۵۶ تخمک نابالغ حاصل از تخمدان زنان کاندید لقاح درمحیط کشت (IVF) به سه گروه تقسیم شد. در گروه شاهد به محیط کشت اووسیت آلبومین سرم انسانی۱۰% و در محیط کشت گروه های تجربی ۱ و ۲ به ترتیب r-FSH وHMG به مقدارIU/ml ۰۷۵/۰ اضافه شد. سپس تخمک های بالغ را با تزریق اسپرم به داخل سیتوپلاسم آنها بارور وتعداد رویان های هشت سلولی ایجاد شده توسط میکروسکوپ معکوس بررسی گردید. داده های کمی حاصل با استفاده از روش آماری مجذور کای و نرم افزار SPSS در سطح معنی داریP<۰.۰۵ تحلیل گردید. نتایج: میزان بلوغ اووسیت های نابالغ انسانی تا مرحله متا فاز ۲ و رسیدن رویان ها به مرحله هشت سلولی به طور معنی داری در گروه های HMG و r-FSH نسبت به گروه کنترل افزایش نشان دادP<۰.۰۰۱) (. نتیجه گیری:هردو هورمونHMG و r-FSH باعث افزایش میزان بلوغ اووسیت های نابالغ انسانی در محیط کشت می شود ونیز میزان رسیدن رویان ها را به مرحله هشت سلولی افزایش می دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد بهار آراء
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
نزهت موسوی فر
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروی منتصریه
محسن جلالی
متخصص علوم آزمایشگاهی، مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری منتصریه
مریم مغانی
کارشناس ارشد زیست شناسی سلولی تکوینی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :