مقایسه تاثیر نیفیدیپین و سولفات منیزیم در درمان زایمان زودرس
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 13، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-13-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 235
نویسندگان
استاد یار گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
دستیار تخصصی زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
مقدمه : زایمان زودرس یکی از علل عمده مرگ و میر و معلولیت های پری ناتال است . درمان زایمان زودرس و به تعویق انداختن زایمان سبب افزایش بقای نوزاد و بهتر شدن کیفیت زندگی وی وکاهش هزینه های لازم برای مراقبت و درمان نو زادان نارس می شود . این مطالعه با هدف مقایسه اثر نیفیدیپین و سولفات منیزیم در متوقف کردن زایمان زودرس و نیز مقایسه عوارض جانبی و هزینه درمان این دو دارو با یکدیگر صورت گرفته است. روش کار : این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۸۰ خانم باردار تک قلو با سن حاملگی ۲۶ تا ۳۴ هفته با تشخیص زایمان زودرس (انقباضات منظم رحمی با فواصل کمتر از ۱۰ دقیقه همراه با دیلاتاسیون و افاسمان سرویکس که به استراحت در بستر و مایع درمانی و پتیدین عضلانی پاسخ نداده بودند ) مراجعه کننده به کلینیک زنان بیمارستانهای امام رضا (ع ) و قائم ( عج ) مشهد، از دی ماه ۱۳۸۶ تا دی ماه ۱۳۸۷ انجام شد . بیماران در دو گروه درمانی نیفیدیپین خوراکی و سولفات منیزیم وریدی قرار گرفت و نتایج تاثیر این دو دارو مورد مقایسه قرار گرفتند. درمان تفاوت معن ی داری وجود نداشت (p=۰/۴۹۴ ) . اما میزان عوارض جانبی مادری درگروه نیفیدیپین به طور معنی یافته ها : بر اساس محاسبات آماری بین میزان پاسخ دهی به توکولیتیک در دو گروه طی ۴۸ سا عت و ۷ روز از شروع داری کمتر از گروه سولفات منیزیم بود (p=۰/۰۰۳ ) . برآورد هزینه متوسط دارو برای هر بیمار در گروه سولفات منیزیم حدود ۱۳ برابر گروه نیفیدیپین بو د که اختلاف دو گروه از این نظر معن ی دار می باشد (p=< ۰/۰۰۱ ). داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آزمونهای آماری t و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتیجه گیری : با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که نیفیدیپین می تواند با توجه به اثر بخشی خوب، عوارض جانبی ناچیز، قیمت مناسب و روش مصرف آسان ب ه عنوان یک توکولیتیک ، جایگزین مناسبی برای سولفات منیزیم در درمان زایمان زودرس باشدکلیدواژه ها
زایمان زودرس, نیفیدیپین, سولفات منیزیماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.