بررسی تاثیر میزوپروستول واژینال بر دیلاتاسیون سرویکس در بیماران کاندید دیلاتاسیون و کورتاژ تشخیصی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 13، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-13-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 192
نویسندگان
استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
دستیار تخصصی زنان و مامایی، بیمارستان شهید اکبرآبادی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده
مقدمه: دیلاتاسیون سرویکس در موارد دیلاتاسیونوکورتاژ و نیز هیستروسکوپی ضروری است. بخشیاز عوارض حین عمل به علت دیلاتاسیون سخت سرویکس می باشد. یافتن موادیکه بتوانند عبوراز سرویکس را تسهیل نمایند، امری مهماست. هدف از مطالعهی حاضر بررسی تاثیر میزوپروستول واژینال برآمادگی سرویکس دربیمارانکاندیداین عمل میباشد. روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۶۰ بیمار کاندید دیلاتاسیونوکورتاژ صورت گرفت. در۳۰ بیمار (گروه مورد)، میزوپروستول۲۰۰ میکروگرم (یک قرص)،۴ ساعت قبل از عمل در فورنیکس خلفی واژن گذاشته شد، در حالی که در ۳۰ بیمار دیگر (گروه کنترل)، از دارونما استفاده گردید. سپس دو گروه از نظر نیاز به استفاده از دیلاتاتور هگار باریک تر از ۵، جهت دیلاتاسیون سرویکس و طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ با یک دیگر مقایسه شدند. یافته ها: بیماران دوگروه از نظر سن، پاریتی، نحوه زایمان قبلی با یک دیگر تفاوت معنیداری نداشتند. درگروه مورد، ۶ نفر(۲۰%) و درگروه کنترل۲۶ نفر(۸۷%)، نیاز به استفاده از دیلاتاتور هگار باریک تر از ۵، جهت دیلاتاسیون سرویکس پیدا کردند (p< ۰/۰۰۵)که این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود. میانگین طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ در گروه کنترل۱۹±۴ دقیقه و در گروه مورد ۱۲/۷±۲/۸ دقیقه بود،که این مورد نیز اختلاف آماری معنیداری را .(p< ۰/۰۰۱) داد نشان نتیجهگیری: میزوپروستول واژینال میتواند داروی مناسبی جهت آمادگی سرویکس قبل از انجام دیلاتاسیون و کورتاژ باشد و باعث خواهد شد که سرویکس با سهولت بیشتری دیلاته شود.کلیدواژه ها
میزوپروستول, دیلاتاسیون و کورتاژ, دیلاتاتور هگار, پروستاگلاندین E۱, سرویکساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.