ارتباط رضایت زناشویی در دوران بارداری با افسردگی پس از زایمان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 13، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-13-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کیانی

کارشناس ارشد مامایی، باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا ، آستارا، ایران

طلعت خدیوزاده

مربی گروه مامایی /دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت باروری ، مرکز تحقیقات سلامت زنان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد، ایران

محمد رضا سرگلزایی

متخصص روانپزشکی، مشهد ، ایران

حمیدرضا بهنام

مربی ، دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه : افسرد گی پس از زایمان یک اختلال جدی است که آثار مخرب ی روی ماد ر و خانواده او دارد . پیشگیری  مناسب، مستلزم شناسایی عوامل مستعد کننده این اختلال است . از آن جا که اطلاعات کمی در مورد فراوانی عوامل  مرتبط با این اختلال در ایران در دسترس است، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط رضایت زناشویی در بارداری با افسردگی پس از زایمان انجام شد.  روش کار : پژوهش حاضر، یک مطالعه همبستگی طولی است که بر روی ۱۰۰ خانم باردار مراجعه کننده به مرکز  بهداشتی و دو پایگاه وابسته به آن در شهر آستارا در سال ۱۳۸۴ با سن بارداری بین ۳۷–۴۲ هفته، انجام ش د . اطلاعات مربوط به رضایت زناشویی در طی بارداری با استفاده از پرسشنامه رضایت زناشویی و اطلاعات مربوط به افسردگی پس از زایمان با استفاده از ابزار افسردگی پس از زایمان ادینبورگ در روز ۱۵ و ۳۰ بعد از زایمان جمع آوری شد . اطلاعات ب ه دست آمده با نرمافزار آماری SPSS ( نسخه ۱۱/۵ ) و با آزمونهای آماری مجذور کای،  من ویتنی، تی مستقل و مدل خطی عمومی تحلیل شد.  یافته ها : همبستگی معکوس ی بین رضایت زناشویی و افسردگی در ماه آخر حاملگی پس از زایمان وجود داشت .  میانگین نمره رضایت زناشویی در گروه افسرده و غیر افسرده تفاوت آماری معنی دار نشان داد.  نتیجه گیری : رضایت زناشویی یک عامل مستعد کننده برای افسردگی پس از زایمان است . بررسی رضایت زناشویی و انجام مداخلات مناسب در دوران بارداری برای پیشگیری از افسردگی پس از زایمان پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

افسردگی پس از زایمان, رضایت زنا شویی, بارداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.