بررسی فراوانی عفونت کلامیدیا تراکوماتیس در نمونه­­های مجرای ادرار و دهانه گردن رحم ارسالی به بیمارستان قائم (عج) مشهد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 13، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-13-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرانگیز خواجه کرم الدینی

استاد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات میکروب و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

سید احمد هاشمی

پزشک عمومی، مرکز تحقیقات میکروب و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

محبوبه نادری نسب

دانشیار میکروب شناسی، مرکز تحقیقات میکروب و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

زهرا مشکات

استادیار ویروس شناسی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

سعید عامل جامه دار

استادیار ویروس شناسی، مرکز تحقیقات میکروب و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

چکیده

مقدمه: کلامیدیا تراکوماتیس قادر است دستگاه تناسلی را آلوده کند و عامل ایجاد طیف وسیعی از تظاهرات بالینی در زنان شود که از عفونت های بدون علامت تا عفونت های پیش رونده پیچیده مانند بیماری های التهابی لگن، نازایی و حاملگی نابه جا متغیراست. همچنین در مردان کلامیدیا شایع ترین عامل ترشحات مجرا است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی عفونت کلامیدیا در نمونه های مجرا و گردن رحم بیماران مراجعه کننده به بیمارستان قائم (عج) مشهد بود.   روش کار: این مطالعه توصیفی روی ۸۶۱ نمونه از سرویکس و مجرای ادراری بیماران دارای علایم عفونت مجرای تناسلی مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان قائم (عج) مشهد به منظور بررسی وجود کلامیدیا طی مدت ۳ سال انجام شد. نمونه ها روی رده سلولی McCoy تیمارشده با سیکلوهگزامید کشت داده شدند و پس از رنگ آمیزی گیمسا، حضور انکلوزیون بادی های داخل سیتوپلاسمی در آنها بررسی شد. داده ها به کمک آمار توصیفی تحلیل شد.   یافته ها: ۵۸۸ مورد از نمونه ها (۳/۶۸%) مربوط به سرویکس و ۲۷۳ مورد (۷/۳۱%) نمونه مجرا بودند. ۴۰۸ مورد (۳۹/۶۹) از نمونه های سرویکس و ۱۸۹ مورد (۲۳/۶۹) از نمونه های مجرا از نظر وجود کلامیدیا در سیستم کشت سلول مثبت شدند.   نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده حضور بالای کلامیدیا تراکوماتیس در نمونه های بیماران ارجاعی به آزمایشگاه ها است. با توجه به نقش کلامیدیا در ایجاد ناباروری، پیشنهاد می شود تمامی بیماران نابارور ابتدا از نظر وجود کلامیدیا تراکوماتیس ارزیابی شود.

کلیدواژه ها

کلامیدیا تراکوماتیس, سرویست, اورتریت, کشت سلول, انکلوزیون بادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.