آیا می توان بدون انجام معاینات بالینی اختلالات ناشی از شلی عضلات کف لگن را غربالگری نمود؟ (یک مطالعه مبتنی بر جمعیت)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 14، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-14-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه رمضانی تهرانی

متخصص زنان و زایمان، مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی باروری، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران.

سمیه هاشمی

کارشناس ارشد مامایی، مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی باروری، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم شهید بهشتی تهران، تهران، ایران.

معصومه سیمبر

دکترای بهداشت باروری، مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی باروری، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران.

مطهره سادات علامه

کارشناس ارشد بهداشت عمومی، اداره سلامت میانسالان، معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: پرولاپس اعضای لگنی از اختلالات شایع بوده که عوارض قابل ملاحظه ای به دنبال دارد و از کیفیت زندگی زنان مبتلا می کاهد. هدف از مطالعه حاضر ارایه و آزمون یک روش ساده برای برآورد شلی عضلات کف لگن در جمعیت عمومی زنان بود.   روش کار: در این مطالعه مقطعی ابتدا یک بررسی آزمایشی روی۲۰۰ زن مراجعه کننده به درمانگاه غدد تولید مثل برای معاینات بالینی سالانه انجام شد. سوالات پرسشنامه اختلالات کف لگن از افراد پرسیده شد و معاینات بالینی برای تشخیص شلی عضلات کف لگن انجام شد. سپس پرسشنامه غربالگری شلی عضلات کف لگن طراحی شد که شامل ۴ سوال منتخب بود. در فاز دوم مطالعه، حساسیت و ویژگی سوالات منتخب با انجام مطالعه روی ۹۹۴ زن واجد شرایط که به روش نمونه گیری مرحله ای سهمیه ای خوشه ای انتخاب شدند، محاسبه شد. داده ها به کمک نرم افزارSPSS (نسخه ۱۵) و آزمون های تی مستقل، کای دو و رگرسیون لجستیک تحلیل شد.   یافته ها: پرسشنامه غربالگری شلی عضلات کف لگن حساسیت ۵/۴۵% و ویژگی ۴/۸۷% در تشخیص شلی عضلات کف لگن داشت و سوال منتخب "بی اختیاری ادرار به دنبال خنده، عطسه یا سرفه" به تنهایی حساسیت ۷/۴۰% و ویژگی۸۰% برای تعیین شلی عضلات کف لگن داشت.   نتیجه گیری: اگر چه غربالگری براساس وجود علایم، گزینه ای مناسب برای بررسی زنان مبتلا به پرولاپس لگن است و می تواند مطالعات مبتنی بر جمعیت را تسهیل کند، به نظر می رسد فاقد حساسیت مناسب در جمعیت عمومی باشد و در زنانی که آگاهی بیشتری از این اختلالات و علایم دارند کارایی بهتری داشته باشد.

کلیدواژه ها

شلی عضلات کف لگن, مطالعه مبتنی بر جمعیت, غربالگری, زنان ایرانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.