بررسی تاثیر بروملین خوراکی (آناناس) بر شدت درد پس از اپی زیاتومیدر زنان نخست زا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 14، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-14-6_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا گلعذار

کارشناس ارشد مامایی، گروه مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان، تویسرکان، ایران.

زهرا عباسپور

کارشناس ارشد مامایی، دانشکده مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز، ایران.

فروغ نامجویان

استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

مقدمه: اپی زیاتومی شایع ترین برش جراحی در مامایی است. درد پرینه ناشی از اپی زیاتومی همواره مشکلی استرس زا برای زنان نخست زا بوده است. اخیرا افزایش علاقه به استفاده از مکمل های دارویی سبب توجه بیشتر به فرآورده های قدیمی کاهنده درد مانند بروملین شده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر بروملین خوراکی بر شدت درد اپی زیاتومی در زنان نخست زا بود. روش کار: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور که در سال ۱۳۸۸ در بیمارستان امیرالمومنین (ع) اهواز انجام شد، ۸۲ زن نخست زا به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و در دو گروه دریافت کننده بروملین و دارونما قرار گرفتند و بسته های دارو و دارونما را به صورت تصادفی دریافت نمودند. دوز آغازین، ۲ساعت پس از زایمان شروع شد. افراد یک عدد قرص را سه بار در روز به مدت ۶ روز پس از زایمان مصرف کردند. درد پرینه با مقیاس دیداری درد در ۲۴ ساعت اول، روزهای ۳، ۷ و ۱۴ پس از زایمان اندازه گیری شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS (نسخه ۱۵) با استفاده از آزمون های من ویتنی، تی زوجی و کای دو تحلیل شد. یافته ها: درد پرینه در ۲۴ ساعت اول و روز سوم پس از زایمان در گروه بروملین به طور معنادار کمتر بود (۰۵/۰> p)، اما اختلاف معناداری در روز هفتم و چهاردهم بین گروه ها وجود نداشت (۰۵/۰p> ). از نظر میانگین مسکن های مصرفی تا روز چهاردهم، اختلاف معناداری بین دو گروه وجود داشت (۰۵/۰> p). نتیجه گیری: بروملین در کاهش درد پس از اپی زیاتومی، همچنین کاهش مصرف مسکن موثر است. بنابراین استفاده از آن پس از اعمال جراحی برای کاهش درد توصیه می شود.

کلیدواژه ها

بروملین, اپی زیاتومی, شدت درد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.