بررسی نقش درمان IUI در خانم های با انسداد یک طرفه لوله رحمی در هیستروسالپنگوگرافی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 14، شماره: 7
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-14-7_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
دانشیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
استادیار گروه آناتومی جنین شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
متخصص اورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
کارشناس مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س)، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
کارشناس مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س)، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
چکیده
مقدمه: فاکتور لوله ای از علل بسیار شایع ناباروری است. این مطالعه با هدف ارزیابی نقش درمان تلقیح داخل رحمی (IUI) در خانم های با انسداد یک طرفه لوله رحمی در هیستروسالپنگوگرافی و کاهش اندیکاسیون های IVF و ICSI انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال ۸۸-۱۳۸۷ در مرکز ناباروری فاطمه الزهراء بابل روی۶۰ بیمار نابارور با انسداد یک طرفه لوله رحمی (گروه مورد) و ۱۲۰ بیمار نابارور با لوله های فالوپ سالم (گروه شاهد) در هیستروسالپنگوگرافی که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات جمعیت شناختی بیماران در پرسشنامه ای محقق ساخته جمع آوری و با نرم افزار SPSS (نسخه ۱۶) با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آزمون تی تست و کای دو تحلیل شد. یافته ها: ۴ بارداری (۷/۶%) در گروه مورد و ۱۵ بارداری (۵/۱۲%) در گروه شاهد رخ داد، ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (۰۵/۰< p). هر ۴ بیمار باردار شده درگیری لوله سمت چپ داشتند و هیچ یک از افرادی که لوله سمت راست آنها درگیر شده بود باردار نشدند، ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (۰۵/۰< p). بروز بارداری بر حسب محل درگیری (دیستال یا پروگزیمال) هم اختلاف معنی داری نداشت (۹۹/۰=p). نتیجه گیری: بروز بارداری پس از IUI در زنان با انسداد یک طرفه لوله رحمی با زنان دچار نازایی و دارای لوله رحم سالم تفاوت معنی داری ندارد. بنابراین، می توان در بیماران با یک لوله رحمی باز، بدون در نظر گرفتن محل انسداد لوله، انجام IUI را پیشنهاد نمود.کلیدواژه ها
نازایی, علت لوله ای, تلقیح داخل رحمیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.