مقایسه پیامدهای مادری در زنان نخست زا در دو گروه زایمان فیزیولوژیک و مرسوم: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 15، شماره: 41
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-15-41_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
دانشجوی کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
استادیار گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات سلامت باروری زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
چکیده
مقدمه: امروزه، مداخلات پزشکی غیر ضروری ارائه شده برای زایمان، منجر به ایجاد پیامدهای نامطلوب در زمینه مادری شده است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه پیامدهای مادری در زنان نخست زا در دو گروه زایمان فیزیولوژیک و مرسوم انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور در سال ۱۳۹۰ بر روی ۳۷۰ مادر نخست زا که به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده بودند، در بیمارستان شهید نورانی تالش انجام شد. انتخاب نمونه ها به صورت تصادفی با استفاده از نرم افزار آماری انتخاب تصادفی نمونه و از طریق بلوک بندی ۴ و ۶ تایی انجام شد. به تمام افراد مورد مطالعه پاکتی داده شد و درون پاکت، نوع انجام مداخله نوشته شده بود. داده های مورد نیاز از طریق مشاهده سیر زایمان، مصاحبه با مادران و مطالعه مندرجات پرونده آنها گردآوری شد. ابزار گردآوری داده ها، چک لیست پنج قسمتی و شامل مشخصات واحدهای پژوهش، فرم پارتوگراف، ارزیابی مراحل اول، دوم، سوم و چهارم زایمان و ۱۰ روز پس از آن بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۳) و آزمون های تی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: افراد دو گروه از نظر نوع زایمان (زایمان طبیعی بدون اپی زیاتومی، میزان زایمان طبیعی با اپی زیاتومی و سزارین) اختلاف آماری معنی داری داشتند (۰۰۱/۰p< ). همچنین از نظر عفونت بعد از زایمان نیز این تفاوت معنی دار بود (۰۰۹/۰=p). در گروه مداخله میزان زایمان طبیعی با اپی زیاتومی، عفونت و سزارین کمتر بود ولی میزان زایمان طبیعی بدون اپی زیاتومی بیشتر مشاهده شد. نتیجه گیری: جهت جلوگیری از عوارض ناشی از مداخلات نامناسب در مادران باردار، زایمان فیزیولوژیک ارجح می باشد.کلیدواژه ها
پیامد بارداری, زایمان, مادران, نخست زااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.