تحلیلی بر اهداف تعلیم و تربیتبا توجه به اهداف سند تحول بنیادین و سند درس ملی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HPMECONF07_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه مهاجرنیا

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه تهران- پست سازمانی معاون مدارس دولتی

چکیده

تعلیم و تربیت فرایندی قابل برنامه ریزی، امری ارادی و نیازمند در نظر گرفتن هدف یا اهدافی است. تعلیم و تربیت بایستی در جهت سازمان دهی تغییرات مطلوب ذهنی تا عملکردی فرد متربی باشد که نهایتا منجر به تحول در رفتار شود. اهداف مختلفی در تعلیم و تربیت تعیین شده است. نظام های تربیتی از دیرباز همیشه برای خود اهدافی را در نظر گرفته اند، بنابراین هدف همیشه به عنوان یکی از ارکان حیاتی و شاید مهم ترین مسئله تعلیم و تربیت مطرح بوده است. در این مقاله سعی نموده ایم، اهداف را در انواع دسته بندی های سند تحول بنیادین، برنامه درسی ملی و دیدگاه های اندیشمندان بیان نماییم. سپس به اهمیت و ضرورت تحقق اهداف در تعلیم و تربیت اسلامی- ایرانی می پردازیم و پس از آن تحلیلی درباره موانع و مشکلات تعلیم و تربیت دانش آموزان، در عرصه عمل در مدارس سراسر کشور ارائه می دهیم. عوامل بسیاری که مانع از تحقق اهداف متعالی سند تحول بنیادین شده است، بیان خواهد شد و در پایان به بیان راهبردها و راهکارها می پردازیم. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یک سند مادر و بالادستی که به تایید و تصویب بالاترین مراجع قانونی و مراکز علمی کشور از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است، در صورت اجرای درست و کامل، نقشی مهم و تاریخی در عرصه تعلیم و تربیت آینده سازان میهن اسلامی ما خواهد داشت. لازم به ذکر است قسمتی از اهداف سند تحول بنیادین و برنامه درسی نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران گزینش و جهت تحلیل و بررسی در مقاله منعکس شده است. طبق اهداف سند تحول بنیادین، در مسیر تربیت، اصل بر رشد و تعالی انسان است؛ همچنین در اهداف برنامه ریزی درسی جمهوری اسلامی ایران، عنوان شده است که رسیدن به اهداف دنیوی اگر برای رضای خدا و خدمت به مردم باشد، عاملی برای رشد و تعالی انسان است.

کلیدواژه ها

تعلیم و تربیت، هدف، آموزش و پرورش، سند تحول بنیادین، برنامه درسی ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.